Івано-Франківську затримали п’яного водія, який наїхав на 82-річну жінку та намагався втекти

06.01.2023 09:33   Джерело: firtka
Опубліковано : Франківський Новинар

орожньо-транспортна пригода, у якiй травмувалася жiнка-пiшохiд, а нетверезий керманич намагався втекти, сталася в обласному центрi. Завдяки злагодженим дiям полiцейського, який перебував неподалiк, та небайдужих громадян втiкача вдалося відразу ж зупинити .

За даним фактом розпочали кримiнальне провадження, встановлюють всi обставини подiї. Вiдомо, що 4 сiчня о 13 годинi на лiнiю «102» надiйшло повiдомлення про автопригоду в Iвано-Франкiвську, яка трапилась на вулицi Галицькiй.

Виїздом слiдчо-оперативної групи правоохоронцi встановили, що 66-рiчний водiй, мiсцевий мешканець, керуючи автомобiлем «Volkswagen Passat», рухаючись через перехрестя вул. Галицька - Площа Ринок в напрямку вул. Днiстровська, проявив неуважнiсть, не дотримався безпечного iнтервалу та наїхав на 82-рiчну мiсцеву мешканку. Остання стояла на проїзнiй частинi пiшохiдної зони.

Пiсля вчинення наїзду керманич намагався покинути мiсце автопригоди. Однак його помiтив дiльничний офiцер полiцiї, який неподалiк здiйснював охорону правопорядку. Правоохоронець звернув увагу, що порушник не зупиняється, а навпаки хоче втекти на автомобiлi, тож одразу кинувся його наздоганяти. За допомогою небайдужих громадян, водiя за лiченi хвилини наздогнали та зупинили поблизу шлагбауму, а вiдтак викликали патрульних полiцейських.

Водiя перевiрили на стан сп’янiння. За кермом вiн був у нетверезому станi (0.8 промiле).

За фактом ДТП слiдчими розпочали кримiнальне провадження за ч. 1 ст. 286 – 1 (Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатацiї транспорту особами, якi керують транспортними засобами в станi сп’янiння) Кримiнального кодексу України.

Жiнку-пiшохода з травмами госпiталiзували до лiкувального закладу.

Полiцiя Iвано-Франкiвщини наголошує усiм учасникам дорожнього руху дотримуватися ПДР, а у разi вчинення ДТП не залишати мiсце подiї, адже своєчасно надана домедична допомога i вчасне повiдомлення медикiв можуть врятувати життя людини. Пам’ятайте, що за такi дiї передбачена й кримiнальна вiдповiдальнiсть.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: firtka