Мільйон гривень передали фонду "Повернись живим" батьки полеглого на війні прикарпатця

05.01.2023 17:29   Джерело: kurs
Опубліковано : Франківський Новинар

популярне


Батьки художника-графiста Ярослава Палiйчука з Коломийщини, щоб увiковiчити синове мистецтво, випустили книгу з його малюнками. А ще родина бiйця вирiшила переказати частину коштiв, отриманих вiд держави, на благодiйнiсть, розповiли у благодiйному фондi “Повернись живим”.

31-рiчний ровесник Незалежностi Ярослав Палiйчук загинув 9 травня 2022 року у районi Курахового на Донеччинi. У мирному життi професiйний художник-графiст, на вiйнi вiн був сапером 54-ї ОМБр.

Ярослав творив у технiцi, яка лежить на стику графiки й живопису та називається “сухий пензель”. Свої малюнки захисник виконував на незаґрунтованiй поверхнi, використовуючи дуже жорсткi пензлi та олiйнi фарби, якi тонким шаром розтирав на паперi або тканинi. Це створювало фотографiчний ефект i максимально наближало роботи Ярослава до реальностi.

Пiсля трагедiї батьки Палiйчука поставили собi на метi увiковiчити синове мистецтво i випустили книгу з його малюнками. Також родина бiйця вирiшила переказати частину коштiв, отриманих вiд держави, на благодiйнiсть. 1 000 000 гривень iз них родина переказала у фонд “Повернись живим”.

“Ми розчуленi до слiз й хочемо, щоб ви знали iсторiю Ярослава Палiйчука, а також побачили його роботи. Перший портрет жiнки називається “Мама”, а малюнок iз кораблем у штормi, як кажуть рiднi бiйця, нагадує їм Україну зараз”, – зазначають у фондi.

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: kurs