Судитимуть ділків у Івано-Франківську: ті переправляли ухилянтів за кордон за $6000

30.12.2022 23:50   Джерело: galka
Опубліковано : Франківський Новинар

популярне


В Iвано-Франкiвську судитимуть чоловiкiв, якi органiзували схему з переправляння вiйськовозобов’язаних за кордон.

Так, до суду обвинувальний акт у кримiнальному провадженнi стосовно мiсцевого жителя та мешканця Закарпаття. Їм iнкримiнують органiзацiю незаконного переправлення вiйськовозобов’язаних через державний кордон (ч. 3 ст. 332 КК України).  Про це повiдомили у пресслужбi обласної прокуратури, передає Галка.

Слiдством встановило, що директор туристичної агенцiї в Iвано-Франкiвську та житель Закарпаття за попередньою змовою з iншими особами налагодили схему протиправного перетину кордону особами, що пiдлягали призову на вiйськову службу.

Директор турфiрми пiдшукував чоловiкiв, якi пiд час дiї воєнного стану бажають виїхати за межi територiї України та перевозив їх на Закарпаття. Там його спiльник сприяв подальшiй реалiзацiї незаконного переправлення через державний кордон.

За свої послуги вони брали 6000 доларiв США з вiйськовозобов’язаного. 16 вересня пiд час спроби незаконного перетину держкордону на пунктi пропуску м. Устилуг Волинської областi осiб призовного вiку було викрито.

Органiзатора переправлення затримано в Закарпатськiй областi. Досудове розслiдування здiйснювали слiдчi Iвано-Франкiвського районного управлiння полiцiї ГУ НП в областi.

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: galka