Засудили іванофранківця за фактом ухилення від призову за мобілізацією

28.12.2022 13:09   Джерело: firtka
Опубліковано : Франківський Новинар

популярне


Окружна прокуратура мiста Iвано-Франкiвська пiдтримала обвинувачення у кримiнальному провадженнi стосовно 46-рiчного мiсцевого жителя за фактом ухилення вiд призову за мобiлiзацiєю.

Його судили за ст. 336 КК України. Про це iнформує пресслужба Iвано-Франкiвської обласної прокуратури, передає Фiртка.

Встановлено, що призовник пройшов вiйськово-лiкарську комiсiю та був визнаний придатним для вiйськової служби. У травнi 2022 року йому вручили повiстку про обов’язок з'явитися на призовну дiльницю в Iвано-Франкiвську для мобiлiзацiї до Збройних Сил України, а також попередили про притягнення до вiдповiдальностi за неявку.

Однак, прибувши до мiського територiального центру комплектування та соцiальної пiдтримки, вiйськовозобов’язаний вiдмовився проходити службу за призовом пiд час мобiлiзацiї.

Вироком суду його визнано винним у вчиненнi вказаного правопорушення та iз застосуванням ст. 69 КК України призначено покарання — рiк позбавлення волi.

При призначеннi покарання суд врахував, що в чоловiка на утриманнi неповнолiтня донька, яка хворiє, а також те, що вiн вперше притягується до кримiнальної вiдповiдальностi.

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: firtka