Одним із переможців Радіодиктанту національної єдності став прикарпатець Володимир Яслик

27.12.2022 10:01   Джерело: kurs
Опубліковано : Франківський Новинар

популярне


Директор Богородчанського лiцею № 2 Володимир Яслик став одним iз 20 переможцiв Радiодиктанту нацiональної єдностi.

“Я щороку пишу радiодиктант. Цьогорiч зробив двi помилки, на жаль, бо все-таки авторськi роздiловi знаки були, хто б що не говорив. Я кожного дня стежив за опублiкуванням результатiв, бо вiдчував, наче все нормально”, — розповiдає Суспiльному Володимир Яслик.

За його словами, цього року радiодиктант не був важким, правда, iнодi виникали сумнiви щодо роздiлових знакiв. Однак найважливiшим у текстi був змiст.

“Це найбiльше досягнення у цьому диктантi, як на мене. Текст був насправдi дуже зворушливим, оскiльки живемо в такий час — час вiйни. Iнколи насправдi десь пробивало на сльозу, тому що дуже актуальна тема, дуже болюча тема, яка зачепила кожного з нас”, — дiлиться Володимир Яслик.

Володимир Яслик другий рiк очолює Богородчанський лiцей № 2. До того навчав школярiв української мови та лiтератури. Педагог писав диктант в Iвано-Франкiвську. На той час вiн перебував на курсах пiдвищення квалiфiкацiї. До написання Радiодиктанту нацiональної єдностi також долучилися учителi лiцею та учнi 5-11 класiв.

26 грудня в ефiрi програми “Сьогоднi. Вдень” на Українському радiо оголосили iмена двадцяти переможцiв Радiодиктанту нацiональної єдностi-2022.

Серед них — двоє українських школярiв (7 i 10 клас), харкiв’янка, яка тимчасово перебуває в Нiмеччинi, а також переможницi минулорiчного радiодиктанту. П’ятеро з двадцяти переможцiв припустилися лише однiєї помилки в текстi, п’ятнадцятеро — двох.

Загалом на перевiрку тексту радiодиктанту на Українське радiо надiйшло понад 30 тисяч електронних листiв i майже 10 тисяч паперових.

Листи надiйшли з усiх куточкiв України, включно з тимчасово окупованими територiями, а також з бiльше двох десяткiв iнших країн: Польщi, Швейцарiї, Португалiї, Нiмеччини, Великої Британiї, Словенiї, Чехiї, Францiї, Казахстану, Грузiї, Молдови, Нiдерландiв, Iспанiї, Iндiї, Норвегiї, Iталiї, Iрландiї, Лаосу, Австрiї, Iзраїлю, Об’єднаних Арабських Емiратiв, Канади та США.

П’ять робiт з тих, що були вiдправленi на перевiрку, написанi шрифтом Брайля.

Листи з текстами Радiодиктанту перевiряли представники вчительської спiльноти EdCamp Ukraine. EdCamp Ukraine — це рух вiдповiдального вчительства: дискусiйний формат для спiвтворчостi вчительок i вчителiв для навчання одне вiд одного. У роботу взяли навiть тi електроннi листи, якi прийшли пiзнiше зазначеного часу (але до оприлюднення тексту), адже в бiльшостi з них було вказано, що автори не встигали вчасно вiдправити листи у зв’язку з вiдключеннями свiтла.

Нагадаємо, Радiодиктант нацiональної єдностi-2022 вiдбувся 9 листопада об 11:00 за київським часом. Авторкою тексту Радiодиктанту нацiональної єдностi-2022 “Твiй дiм” стала українська письменниця i режисерка, членкиня Українського ПЕНу Iрина Цiлик. Читала диктант народна артистка, Герой України Ада Роговцева, а до методичної роботи над Радiодиктантом вже традицiйно долучилася мовознавиця, докторка фiлологiчних наук Лариса Масенко.

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: kurs