У Івано-Франківську повідомили, яка ситуація з опаленням в дитячих садках та школах

26.12.2022 08:46   Джерело: IfNews
Опубліковано : Франківський Новинар

Мiський голова Iвано-Франкiвська розповiв про стан справ пов'язаний iз теплом пiд час вiдключень в школах та садочках.

Як повiдомив Руслан Марцiнкiв - є теплоносiй, однак в деяких дитячих садочках проблеми з тим, що пiсля реконструкцiї там встановленi iндивiдуальнi тепловi пункти, передає Фiртка.

Так, керiвники закладiв ставлять генератори, на яких працює ТП. До слова, теплоносiй подається до всiх дошкiльних закладiв Iвано-Франкiвська, така ж ситуацiя у школах.

"Дуже багато залежить вiд керiвникiв, є певнi проблемнi заклади, ми зараз пробуємо вирiшувати, на жаль переходимо на старий метод - перемикнути на елеватори. 

Ми зараз робимо це своїми силами й встановлюємо в цих дитячих садочках. В бiльшостi садках нормальна ситуацiя, але є низка таких, де ми зараз здiйснюємо цю роботу, щоб було теплiше", - каже мiський голова.

Адже, зi слiв Марцiнкiва, за генератором потрiбен постiйний догляд та пальне, а влада хоче мiнiмiзувати цi проблеми, тому зварюють елеватори.

Крiм того, посадовець вважає кiлькiсть мегават, яку дають на Iвано-Франкiвську область - несправедливою.

Та пропонує повернути облгази та обленерго у державну чи комунальну власнiсть.

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: IfNews