Аферисти-псевдопрацівники банку видурили у прикарпатців понад 70 тисяч гривень

25.12.2022 19:04   Джерело: firtka
Опубліковано : Франківський Новинар

 

За допомогою до полiцiї звернувся 29-ти рiчний франкiвець. Чоловiк розповiв, що його ошукали шахраї. Встановлено, що до потерпiлого зателефонував нiбито працiвник банку. Незнайомець повiдомив, що на банкiвський рахунок заявника не можуть зарахувати кошти. Заявник надав всю необхiдну iнформацiю шахраю та перевiв понад 48 тисяч гривень на iнший рахунок, який вказав аферист.

За схожою шахрайською схемою ошукали i 57-рiчного iвано-франкiвця. В телефоннiй розмовi незнайомець повiдомив заявнику, що на його банкiвський рахунок мають поступити кошти в iноземнiй валютi, але для цього потрiбно переказати грошi iз власної банкiвської карти на карту, яку назвав шахрай. Чоловiк через мобiльний додаток надiслав понад 13 тисяч гривень. А невдовзi зрозумiв, що потрапив на гачок аферистiв.

За обома фактами слiдчi здiйснюють досудовi розслiдування.

Полiцiя наполегливо просить розповiсти про цю шахрайську схему своїм родичам та близьким, особливо людям пенсiйного вiку. Окрiм цього, щоби Вас не ошукали шахраї полiцейськi рекомендують:

телефоном нiкому не повiдомляйте жодних вiдомостей про свою картку;

якщо висувають умову, що для виконання певних дiй потрiбно повiдомити пiн-код вашої картки або одноразовий пароль з SMS-повiдомлення — негайно завершуйте розмову. Це шахрай!

Всi операцiї щодо безпеки картки проводьте особисто у вiддiленнi банку.

Пам’ятайте: справжнiй банкiвський працiвник не запитує у вас данi картки. Так вчиняє лише шахрай.

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: firtka