Двох браконьєрів новорічних ялинок виявили на Прикарпатті і зупинили незаконний продаж

23.12.2022 18:26   Джерело: kurs
Опубліковано : Франківський Новинар

популярне


Державна екологiчна iнспекцiя Карпатського округу напередоднi новорiчних свят проводить рейди «Новорiчна ялинка» – виявляє браконьєрiв та факти незаконного збуту новорiчних деревець.

Спiльно з представниками Нацполiцiї та лiсової охорони екоiнспектори влаштували перевiрки у мiсцях зростання хвойних насаджень i в точках продажу, iнформують на сторiнцi екоiнспекцiї у фейсбуцi.

Пiд час рейдiв, проведених цього тижня на Iвано-Франкiвщинi, зафiксовано три порушення: два випадки незаконної рубки ялинок та один випадок збуту ялинок без належних документiв, що пiдтверджують законнiсть походження.

Двох осiб притягнуто до адмiнiстративної вiдповiдальностi за ст. 65 КУпАП, щодо одного порушника складено адмiнiстративний протокол за статтею 88-1 КУпАП (порушення порядку придбання чи збуту об’єктiв рослинного свiту), який скеровано до суду.

Нагадуємо, що реалiзацiя новорiчних ялинок повинна проводитись лише при наявностi пластикових бирок зi штрих-кодом, що пiдтверджує законнiсть їх заготiвлi та реалiзацiї.

Покупець може дiзнатись про походження купленого деревця завдяки спецiальному онлайн сервiсу. Перевiрити ялинку можна як за номером бирки чи ТТН, так i за номером автомобiля.

Якщо iнформацiя на сайтi вiдсутня, це може свiдчити про сумнiвне походження ялинки. Державна екологiчна iнспекцiя Карпатського округу наголошує громадянам не купувати новорiчнi ялинки сумнiвного походження, не сприяти новорiчному браконьєрству.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: kurs