Байден на зустрічі із Зеленським домовлятимуться про допомогу Україні

21.12.2022 15:37   Джерело: kurs
Опубліковано : Франківський Новинар

популярне


На зустрiчi з президентом Володимиром Зеленським у Вашингтонi президент США Джо Байден оголосить про новий значний пакет допомоги Українi в галузi безпеки на суму близько 2$ млрд, який мiститиме батарею ЗРК Patriot.

Про це у телефонному спiлкуваннi зi ЗМI повiдомив високопоставлений чиновник Бiлого дому, пише “Європейська правда“.

За словами чиновника, Patriot “стане критично важливим активом для захисту українського народу вiд варварських нападiв Росiї на критично важливу iнфраструктуру України”.

Вiн повiдомив, що навчання українських вiйськових експлуатувати Patriot вiдбудуться у третiй країнi. “Це займе деякий час, але українськi вiйська пройдуть навчання та повернуться до своєї країни, щоб керувати цiєю батареєю”, – сказав чиновник.

За його словами, США також продовжать придiляти прiоритетну увагу iншим формам пiдтримки ППО, включаючи NASAMS, HAWK, Stingers та обладнання для боротьби з безпiлотниками.

“Пiд час цього вiзиту ми також матимемо можливiсть разом iз Конгресом вiдзначити роботу з прийняття значного пакету додаткового фiнансування для України на 2023 рiк. I ми очiкуємо, що двопартiйний пакет фiнансування для України становитиме понад 40 мiльярдiв доларiв”, – зазначив представник Бiлого дому.

У нiч на середу численнi джерела у США повiдомили про вiзит до Сполучений Штатiв Америки президента України Володимира Зеленського.

21 грудня вранцi Офiс президента України офiцiйно пiдтвердив вiзит Зеленського до Сполучених Штатiв. 

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: kurs