Поліцейські розшукали п’яного водія, який наїхав на пішохода та покинув місце ДТП

20.12.2022 22:11   Джерело: firtka
Опубліковано : Франківський Новинар

популярне


Дорожньо-транспортна пригода, у якiй травмувався прикарпатець, а нетверезий керманич втiк, сталася в обласному центрi. Правоохоронцям знадобились декiлька годин, щоби встановити особу втiкача та розшукати його.

Про це пише Фiртка з посиланням на полiцiю в областi.

Вiдомо, що 19 грудня о 7:10 год на лiнiю «102» надiйшло повiдомлення про автопригоду в Iвано-Франкiвську, що сталася по кiльцевiй розв’язцi вулиць Чорновола-Довженка-Петлюри.

Попередньо правоохоронцi встановили, що легковий автомобiль здiйснив наїзд на 57-рiчного пiшохода. Мiсцевий мешканець переходив проїзну частину дороги по нерегульованому пiшохiдному переходi.

Пiсля наїзду керманич з мiсця подiї скрився, а пiшохода з травмами госпiталiзували до медичного закладу.

Полiцейськi негайно розпочали оперативно-розшуковi заходи для встановлення мiсцеперебування керманича та транспортного засобу.

Невдовзi спiльними зусиллями правоохоронцi встановили та розшукали автомобiль Chevrolet з механiчними пошкодженнями, що характерннi для ДТП, та винуватця. Ним виявився 33- рiчний мешканець Iвано-Франкiвська. Втiкача виявили за мiсцем проживання.

Водiя перевiрили на стан сп’янiння. За кермом вiн був у нетверезому станi. Це пiдтвердив медичний висновок.

За фактом ДТП слiдчими розпочато кримiнальне провадження за ч. 1 ст. 286 – 1 (Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатацiї транспорту особами, якi керують транспортними засобами в станi сп’янiння) Кримiнального кодексу України.

«Полiцiя Iвано-Франкiвщини наголошує усiм учасникам дорожнього руху дотримуватися ПДР, а у разi вчинення ДТП не залишати мiсце подiї, адже своєчасно надана домедична допомога i вчасне повiдомлення медикiв можуть врятувати життя людини.

Пам’ятайте, що за такi дiї передбачена й кримiнальна вiдповiдальнiсть», - наголошують в дописi.

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: firtka