Люди блокували підстанцію автівками, аби не дати відключити електрику у Франківську

20.12.2022 22:11   Джерело: IfNews
Опубліковано : Франківський Новинар

популярне


В Iвано-Франкiвську працюють бригади “Прикарпаттяобленерго”, якi вручну на трансформаторних пiдстанцiях вимикають електропостачання будинкiв 4 черги.

Траплялися випадки, коли франкiвцi намагалися перешкоджати i погрожували енергетикам, пише видання Курс.

«Вимкнення вручну – це виключно на трансформаторних пiдстанцiях, туди треба зайти, вимкнути рубильники, а за якийсь час повернутися i увiмкнути. Це дуже складний, нервовий процес, вiн нiкому не подобається. Вже маємо випадки перешкоджань нашим працiвникам, маємо випадки, коли машинами пiдпирають дверi пiдстанцiй, доводиться викликати полiцiю», – розповiв технiчний директор Прикарпаттяобленерго Олег Сеник в ефiрi радiостанцiї «Захiдний полюс».

Як розповiли Курсу в адмiнiстрацiї фiлiї «Центральна», всього у мiстi трапилося три таких випадки. Один з них – на вулицi Ребета, в промисловiй зонi. Там кiлька громадян намагалися завадити енергетикам – поводилися агресивно, погрожували. Втiм, усе обiйшлося 20-хвилинною розмовою.

А на Хотинську, 42а вже довелося викликати полiцiю. Одного вечора до працiвникiв обленерго там вийшла група мешканцiв, якi спробували перешкодити вiдключенню.

А наступного дня енергетики вже натрапили на автомобiлi, якими мешканцi заблокували доступ до станцiї. На мiсце викликали патрульну полiцiю. Надалi спроб завадити роботi вже не було.

Енергетики закликають мешканцiв поставитися до їхньої роботи з розумiнням: працiвники повиннi дотримуватися графiкiв вiдключення, i спроби завадити їм призводять лише до порушень i затримок iз включеннями.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: IfNews