В Івано-Франківську планують запустити нову тролейбусну лінію

популярне


Нову тролейбусну лiнiю, яка проходитиме через вулицi Пiвнiчний i Пiвденний бульвари та з'єднає мiкрорайони Пасiчна та БАМ, вiдкриють у понедiлок, 19 грудня.

По цiй лiнiї продовжать тролейбусний маршрут №5, який наразi курсує iз центру до тролейбусного депо в мiкрорайонi Пасiчна.

З понедiлка маршрут №5 поїде з вулицi Галицька через з’єднанi Пiвденний i Пiвнiчний бульвари до АС №3. Зокрема, маршрут пролягатиме вулицями Тролейбусна, Галицька, Пiвнiчним та Пiвденним бульварами, вулицями Романа Гурика та Гетьмана Мазепи.

Таке рiшення прийняли на засiданнi виконкому 15 грудня, передає Фiртка.

«Завдяки маршруту буде швидке сполучення мiкрорайону Пасiчна з мiкрорайоном БАМ.

При цьому зазначимо, що запуск змiненого маршруту на новiй тролейбуснiй лiнiї не призведе до збiльшення споживання електроенергiї. Адже пiдприємство скоротить кiлькiсть мiжпiкових рейсiв тролейбусiв на усiх маршрутах.

Тож, кiлькiсть кiлометрiв та використання електроенергiї залишиться на теперiшньому рiвнi», — наголосили в комунальному пiдприємствi «Електроавтотранс» Iвано-Франкiвської мiської ради.

Проїзд на новому маршрутi 19 та 20 грудня буде безоплатним для всiх пасажирiв.

Нагадаємо, що будiвництво нової тролейбусної лiнiї розпочали у березнi 2021 року. Цей проєкт фiнансується Європейським банком реконструкцiї та розвитку.

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: https://firtka.if.ua/blog/view/v-ivano-frankivsku-zapuskaiut-novu-troleibusnu-liniiu