На Прикарпатті хоронять захисника «Азовсталі», який загинув в сумнозвісній Оленівці

17.12.2022 16:47   Джерело: Фіртка
Опубліковано : Франківський Новинар

популярне


На Прикарпаттi 17 грудня поховають вiйськовослужбовця Донецького прикордонного загону мiста Марiуполь Дмитра Кияненка.

Боєць з початку вторгнення захищав Марiуполь вiд вiйськових РФ. 19 травня прикордонник з побратимами вийшов з "Азовсталi" в росiйський полон. Загинув Дмитро Кияненко в Оленiвцi.

Про це Суспiльному розповiла матiр бiйця Ольга Кияненко, передає Фiртка.

З її слiв, син, як i батько, вирiшив стати прикордонником та навiть взяв такий же позивний — Грек.

"Син з дружиною жили в Марiуполi, а ми з чоловiком — з Урзуфа. Ми мiсяць були в окупацiї.

Спочатку в Урзуф вивезли невiстку з онуком, якому було 3,5 мiсяцi. Тодi Дмитро востаннє бачив свого сина.

А згодом, 20 березня, виїхали на Прикарпаття ", — розповiдає матiр.

Дмитро перебував на "Азовсталi". Наприкiнцi березня пiд час бойового завдання вiн з побратимами потрапили у засiдку. Прикордонник опинився пiд завалами.

"Вiн сiм годин був пiд завалами. Спочатку думали, що Дмитро загинув, й хлопцi повернулися, щоб вiдкопати тiло. Але син був живий, весь в осколках: в животi, спинi.

Тодi його оперували у шпиталi на заводi. Дякувати, що тодi були ще антибiотики, — пригадує Ольга Кияненко. — Син нам не зiзнавався про поранення, ми дiзнавалися через свої канали".

Жiнка каже, що Дмитра мали евакуювати з "Азовсталi", але вiн вiдмовився, вiддавши своє мiсце iншому воїну. Вважав, що той хлопець у важчому станi, розповiдає Ольга.

19 травня Дмитро Кияненко з побратимами вийшли з "Азовсталi" у росiйський полон. Боєць перебував у колонiї в Оленiвцi. Там загинув у вереснi 2022 року. Пiд час одного з обмiнiв вдалося повернути тiло сина, каже матiр.

Загиблого захисника Дмитра Кияненка поховають на Прикарпаттi, де знайшла тимчасовий прихисток його сiм'я. 17 грудня о 12:00 годинi у Косiв привезуть тiло полеглого воїна. Згодом скорботний кортеж вирушить до села Рожнiв.

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Фіртка