Пивоварня Опілля приготувало святковий сюрприз пошановувачам справжнього пива

16.12.2022 14:07   Джерело: ГазетаМісто
Опубліковано : Франківський Новинар

Цьогорiч напередоднi зимових рiздвяних свят «Опiлля» традицiйно представляє сорт пиво «Опiлля Рiздвяне».

«Рiздвяне» – це ексклюзивне пиво, яке спецiально зварене до новорiчно-рiздвяних свят лiмiтованою серiєю. Тож потрiбно поспiшати, аби встигнути посмакувати цим хмiльним напоєм. «Рiздвяне» є темним сортом пива. Однак пивовари зазначають: це напiй з нотками корицi.

null
Пиво Опілля Різдвяне

Варити зимове темне пиво – традицiя, якiй сотнi рокiв. Так зване «рiздвяне пиво» люди спецiально варили i пили задовго до Папи Юлiя I у 4 столiттi. У дохристиянську епоху народи, якi варили пиво, готували спецiальнi напої для зимових язичницьких фестивалiв – зокрема Сонцестояння. У християнствi цi традицiї продовжувалися.

Майже всi християнськi культури мають традицiю пiдготовки до Рiздва мiцного або якогось iншого особливого пива. Зокрема нiмецька черниця XII столiття Гiльдегарда Бiнгенська передбачала, що пиво може зцiлити деякi хвороби, i особливо рекомендувала споживати його взимку, вважаючи, що це безпечнiше, нiж пити воду.

Традицiю варити рiздвяне пиво перейняли i сучаснi пивоварнi. ТМ «Опiлля», яка має чимало нагород, що пiдтверджує якiсть її продукцiї, постiйно вдосконалює рецепти пивоварiння. Вiдтак «Рiздвяне» вiд «Опiлля» смакує по-особливому. Скуштуйте – i переконайтеся у цьому самi!

Лiмiтована серiя «Опiлля Рiздвяне» вже у продажу. Тож шукайте на полицях магазинiв скляну пляшку об’ємом 0,5 л, в ПЕТ пляшку 1 л а також на розлив.

 

Неодмiнно приготуйте для себе i своїх друзiв гарячий пивний напiй на основi «Опiлля Рiздвяне»:

  • – У невелику каструлю влийте 0,5 л рiздвяного пива. Пiдiгрiйте на маленькому вогнi (але не доводити до кипiння).
  • – Як тiльки появляться першi бульбашки додати рiздвянi прянощi. Знову пiдiгрiти, але не доводити до кипiння.
  • – Дати настоятися 5 хв i процiлити через сито.
  • – Наливши в горнятко додати чайну ложку меду.

«Опiлля Рiздвяне» – це нагода вiдчути смак справжнього темного пива у теплiй домашнiй атмосферi у прохолоднi зимовi днi!

null
Опілля

Довiдково. Пивоварня Опiлля – тернопiльський виробник пива та напоїв натурального бродiння. Виробнича iсторiя бере початок з 1851 року, коли на мiсцi сучасного заводу була заснована перша велика промислова броварня у Тернополi. Вiдродження пiдприємства почалося на початку 2000-х разом зi змiною менеджменту. «Опiлля» кiлька рокiв поспiль вiдзначають нагородою «Бурштинова зiрка» за найвищi вiдноснi й абсолютнi темпи приросту виробництва. Пiдприємство здобувало нагороду «Народний бренд» у 2022, 2021, 2020, 2019, 2017, 2015 та 2014 роках. У 2019 роцi бренд потрапив до списку ТОП-100 найдорожчих брендiв України. У крайнi роки Опiлля вiдзначене кiлькома золотими медалями на мiжнародному дегустацiйному конкурсi вiд «Укрпива». «Опiлля» – один з найбiльших платникiв податкiв до бюджету мiста Тернополя. Пiдприємство бере активну участь у пiдтримцi соцiальних та культурологiчних проєктiв. Зараз, в час росiйської агресiї, активно допомагає ЗСУ.

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: ГазетаМісто