На випадок блекауту екстрена медична допомога Прикарпаття використовуватиме радіозв’язок

15.12.2022 18:55   Джерело: galka
Опубліковано : Франківський Новинар

популярне


На випадок вiдсутностi мобiльного зв’язку та iнтернету бригади екстреної медичної допомоги використовуватимуть радiозв’язок.

Про це повiдомив генеральний директор КНП «Обласний клiнiчний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Iвано-Франкiвської обласної ради» Мирон Матейко.

За його словами, близько двох рокiв тому можливiсть використовувати як альтернативу радiозв’язок мiж обласною диспетчерською службою та бригадами, якi виїжджають на виклики до пацiєнтiв, забезпечили у гiрських районах Iвано-Франкiвщини. Тепер же перебої з електропостачанням, мобiльним та iнтернет-зв’язком спонукали перенести таку практику i на iншi населенi пункти, пише Галка з посиланням на пресслужбу медичної установи.

«Свого часу служба екстреної медичної допомоги вiдмовилась вiд використання радiозв’язку на користь автоматизованої системи, яка працює через iнтернет. Вона значно зменшила навантаження на працiвникiв диспетчерської служби та забезпечила оперативнiшу передачу викликiв бригадам. Проте як резервний варiант комунiкацiї радiозв’язок є необхiдним. Тож близько двох рокiв тому ми забезпечили його функцiонування в гiрських районах. Тепер же, щоб мiнiмiзувати вплив нинiшнiх проблем зi зв’язком на процес надання екстреної медичної допомоги, ми вирiшили продовжити цю практику в обласному центрi та iнших населених пунктах», – зазначив Мирон Матейко.

Наразi рацiями обладнано близько половини бригад екстреної медичної допомоги. Йдеться передусiм про тi населенi пункти областi, де найгiрша ситуацiя з постачанням електроенергiї, роботою мобiльного зв’язку та iнтернету.

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: galka