скільки мешканців Заходу виступають за відновлення Україною статусу ядерної держави

15.12.2022 09:13   Джерело: firtka
Опубліковано : Франківський Новинар

Половина українцiв виступають за ядерне роззброєння Росiї як стримування країни-агресора вiд майбутнiх нападiв. Приблизно стiльки ж — за повернення Українi статусу ядерної держави.

Такими є данi опитування, яке провела соцiологiчна група «Рейтинг», передає Фiртка.

У цiлому кiлькiсть тих, хто пiдтримує вiдновлення Україною статусу ядерної держави, зросла з 47% у 2019 роцi до 53% у 2022 роцi.

Водночас у регiональному розрiзi — 58% мешканцiв захiдних областей пiдтримують вiдновлення Україною статусу ядерної держави, 39% — не пiдтримують.

Ситуацiя в iнших регiонах наступна:

Разом з тим, як зазначають соцiологи, заходами стримування Росiї вiд майбутнiх нападiв, що найбiльш пiдтримують українцi є вступ України до НАТО (61%) та позбавлення Росiї ядерної зброї (50%).

Нагадаємо, майже 60% мешканцiв захiдних регiонiв вважають, що розпочинати вiдбудову на деокупованих територiях варто пiсля закiнчення вiйни.

До слова, понад 80% мешканцiв захiдних регiонiв обирають європейську модель суспiльного розвитку, менше як 1% — росiйську.

Крiм того, вибираючи мiж свободою та безпекою, 52% мешканцiв захiдних областей вiддають перевагу свободi.

Довiдково: опитування провели упродовж 20-21 листопада 2022 року методом телефонних iнтерв’ю з використанням комп’ютера на основi випадкової вибiрки мобiльних телефонних номерiв (з випадковою генерацiєю телефонних номерiв та подальшим статистичним зважуванням).

Опитали 1 000 респондентiв, у вiцi 18 рокiв i старше, якi мешкають у всiх регiонах України (окрiм АР Крим, окремих районiв Донецької та Луганської областей, а також територiй, де на момент опитування вiдсутнiй український мобiльний зв'язок).

Помилка репрезентативностi дослiдження з довiрчою iмовiрнiстю 0,95: не бiльше 3,1%.

За умов вiйни крiм зазначеної формальної похибки додається певне систематичне вiдхилення. 

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: firtka