Чи почнуть на Прикарпатті залишати без електрики середній і великий бізнес?

13.12.2022 21:03   Джерело: galka
Опубліковано : Франківський Новинар

популярне


“Прикарпаттяобленерго” готує нові графіки вимкнень, які передбачають залишення без електроенергії середній і великий бізнес Івано-Франківщини. Раніше цього не робилося. 

Про це йшлося під час наради в Івано-Франківській ОВА\ОДА про заходи щодо забезпечення електроенергією споживачів області 12 грудня, пише Галка

Олег Сеник, технічний директор ПАТ “Прикарпаттяобленерго” розповів, що донині енергетики не обмежували у подачі електрики представників середнього і великого бізнесу. Аби мешканці не втрачали можливість заробітку. Однак ліміту вимкнень серед населення недостатньо. До того ж, з існуючими графіками, часу з електрикою недостатньо для потреб побутових споживачів. 

“Перше – ми зараз складаємо графіки, в який вимкнемо весь без виключень бізнес. Їх погодимо з ОДА. Друге, що пропонуємо – долучити до вимкнень споживачів, які на одній лінії з критичною інфраструктурою (лікарнями, котельнями тощо). Це складний процес, ми готуємо нові бригади. Цей графік, думаю, вже сьогодні погодимо з ОДА і будемо застосовувати. Також ми пропонували, аби вимкнення проводили балансоутримувачі житлових будинків. Переговори про це почали з мерією Франківська, а також плануємо долучати Калуш, Коломию, Долину, можливо Надвірну. Так ми зможемо перейти на графік 12 на 12… (йдеться про кількість годин з електрикою і без для всіх споживачів в області, – прим. Галки) Ми до цього прагнемо”, – сказав Сеник.

Сеник нагадав, що ліміти на використання електрики надає “Укргенерго”. І вони стають меншими, аніж у попередні тижні. Енергетики вважають, що місцевій владі доречно піднімати питання таких малих лімітів перед центральною владою. 

“Ситуація вкрай критична, треба з розумінням до неї ставитися і економити максимально тим споживачам, яким електрику не виключають”, – сказав Сеник. 

Голова Івано-Франківської ОДА\ОВА Світлана Онищук закликала, аби енергетики якомога швидше сформували справедливі графіки вимкнень. 

“Розуміємо, що в нашу область заїхало дуже багато людей. Це близько 150 тисяч людей і 70 релокованих підприємств. Але розуміємо, що ми частинка нашої держави. І якщо є ліміти, ми маємо справедливо їх використовувати. До мене щодня надходять десятки скарг про недотримання графіків. Ми над цією ситуацією працюємо спільно. Для нас важливо, аби тут економіка працювала, бо ми є тилова область. Прошу навести справедливість у формуванні нових графіків. Незручності мають бути одинакові для всіх”, – каже Онищук. 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: galka