Франківського депутата Ростислава Котовича суд оштрафував за п’яну їзду

12.12.2022 20:29   Джерело: kurs
Опубліковано : Франківський Новинар

Суддя Iвано-Франкiвського мiського суду Олег Лазарiв визнав депутата Iвано-Франкiвської мiської ради вiд ВО «Свобода» Ростислава Котовича винним у керуваннi автомобiлем у станi алкогольного сп’янiння.

Як повiдомляв КУРС, депутат мiської ради ввечерi 31 жовтня скоїв ДТП на перетинi вулиць Незалежностi – Бандери. При цьому Ростислав Котович був з ознаками алкогольного сп’янiння та намагався втекти з мiсця аварiї.

null
Фото з мережі Інтернет

Вiд проходження освiдчення на алкогольне сп’янiння депутат вiдмовився на мiсцi та в медичному закладi.

У матерiалах судової справи зазначається, що вина Котовича доводиться рапортом працiвника полiцiї та вiдеоматерiалами з нагрудних вiдеокамер полiцейських.

Суддя вказує, вiдмова водiя вiд проходження вiдповiдно до встановленого порядку огляду на стан алкогольного, наркотичного чи iншого сп`янiння сама по собi вже мiстять склад адмiнiстративного правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 130 КУпАП.

В результатi суддя визнав Ростислава Котовича винним у вчиненнi адмiнiстративного правопорушення та призначив покарання у виглядi штрафу 17 000 грн з позбавленням права керування транспортними засобами строком на один рiк.

Також вiн має заплатити 496 грн судового збору.

До 16 грудня Котович може оскаржити постанову Iвано-Франкiвського мiського суду в апеляцiї.

Мiський голова Руслан Марцiнкiв пiсля появи у ЗМI iнформацiї про ДТП за участi депутат вiд його партiї зазначив, що Ростислав Котович не має стосунку до КП «Комфортний дiм» та не є членом самої партiї.

«Вiн не працює зараз у «Комфортному домi». Вiн мобiлiзований, знаходиться у ЗСУ. Ми звернулися до вiйськової частини – зробити розслiдування. Вiн не є членом «Свободи», але я хотiв би, щоб ми дочекалися слiдства. Нехай вiдбудеться слiдство, i за пiдсумками слiдства будемо приймати рiшення. Але вiн до “Комфортного дому” станом на сьогоднi немає нiякого вiдношення, вiн мобiлiзований у ЗСУ», – сказав 4 листопада Руслан Марцiнкiв.

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: kurs