Негода ускладнює ремонтні роботи з відновлення енергетичної інфраструктури: в енергосистемі зберігається дефіцит потужності

12.12.2022 15:21   Джерело: firtka
Опубліковано : Франківський Новинар

популярне


Станом на ранок 12 грудня в енергосистемi зберiгається значний дефiцит потужностi.

Про це заявили в "Укренерго", передає Фiртка.

За минулий тиждень енергосистема зазнала три росiйськi атаки – вже восьма масована ракетна атака у понедiлок 5 грудня та двi локальнi атаки артилерiєю та безпiлотниками на пiвднi та сходi країни у вихiднi. Руйнування, яких завдав ворог енергосистемi, наразi не дозволяють у повнiй мiрi використовувати потужностi теплових електростанцiй, необхiдний додатковий час для вiдновлення їх роботи.

На Одещинi ситуацiя все ще складна, вiдновлення живлення споживачiв триває.

Бригади «Укренерго», генерацiї та обленерго спiльно працюють над усуненням наслiдкiв росiйських атак на енергетичну систему України. Через складнiсть пошкоджень роботи тривають довше та ускладнюються поганою погодою (поривчастий вiтер з мокрим снiгом).

Але ми докладаємо максимум зусиль для покращення ситуацiї з енергопостачанням.

Наразi для забезпечення балансу в енергосистемi до кожного обленерго доведено лiмiти споживання електроенергiї. Для дотримання лiмiтiв дiють обмеження споживання. При  перевищеннi доведених лiмiтiв, застосовуються аварiйнi вiдключення.

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: firtka