Українцям загрожують великі штрафи за користування генераторами

11.12.2022 16:34   Джерело: teren
Опубліковано : Франківський Новинар

Багато громадян вдалися до закупiвлi генераторiв. Проте не всi знають, що є певнi правила експлуатацiї цих приладiв, якi порушувати не можна. А штрафи за генератори можуть сягати 500 тис. грн.

Про причини штрафних стягнень та про винятки з цих правил розповiло видання today.ua.

Далеко не всi знають, що на зберiгання пального для генератора потрiбно отримати вiдповiдну лiцензiю, а експлуатацiя генераторiв на пiдприємствах вимагає оформлення спецiальної документацiї. За порушення цих правил передбачено колосальнi фiнансовi стягнення.

За вiдсутнiсть у пiдприємця лiцензiї на зберiгання палива для генератора може бути призначено штраф у розмiрi 500 тис. грн. Але згiдно зi статтею 15 Закону № 481 є декiлька виняткiв.

Винятками є пiдприємства та органiзацiї, що повнiстю забезпечуються з державного або мiсцевого бюджету. Також цей виняток поширюється на пiдприємства та органiзацiї системи державного резерву. Не можуть бути оштрафованi й пiдприємства, що займаються газо- та нафтовидобуванням та зберiгають паливо для власних потреб.

Також слiд нагадати, що генератори не можна встановлювати всерединi примiщення або на балконi. Цей пристрiй потребує встановлення зовнi примiщення. Вiдстань вiд генератора до примiщення має бути вiд 6 метрiв. А зберiгати запаси палива слiд на вiдстанi щонайменше 10 метрiв вiд генератора. Крiм того, забороняється пiдключати пристрiй до електричної мережi. Експлуатований генератор має бути сертифiкований в Українi.

Фото з вiдкритих джерел

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: teren