Вчинок як економічне насильство: на Тернопільщині чоловік подав до суду на дружину, бо вона побила автомобіль

09.12.2022 12:17   Джерело: Теправда
Опубліковано : Франківський Новинар

популярне


Мешканець Кременця заявив у полiцiю на дружину, яка пiд час сварки побила автомобiль. Наразi невiдомо, чи був автомобiль у спiльнiй власностi, чи належав лише чоловiку. Вчинок жiнки полiцiя розцiнила як економiчне насильство, тож на неї склали протокол за статтею про насильство в сiм’ї.

За скоєне жiнцi доведеться заплатити 170 грн штрафу, пише Zaxid.net.

Як йдеться у постановi Кременецького райсуду, iнцидент стався 16 листопада. Пiд час сварки з чоловiком жiнка побила його автомобiль Volkswagen Passat. Зокрема, вона пошкодила вiтрове скло i розбила заднє праве скло.

Полiцейськi розцiнили цей вчинок як економiчне насильство. Тож на жiнку склали адмiнпротокол за ч.1 ст. 173-2 КУпАП (вчинення насильства у сiм’ї).

Вiдомо, що на судове засiдання жiнка не прийшла, тому справу розглядали без неї. Суддя Iгор Коротич дiйшов до висновку, що винуватiсть жiнки пiдтверджується заявою чоловiка, а також письмовими поясненнями самої жiнки.

Вiдтак її визнали винною та призначили мiнiмальне покарання – 170 грн штрафу. Також порушниця повинна заплатити 496 грн судового збору. Щоправда, постанова наразi не набрала законної сили, жiнка ще має вiсiм днiв, аби оскаржити її в апеляцiйному судi.

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Теправда