Три складні операції спільно провели франківські та польські кардіохірурги

07.12.2022 21:02   Джерело: galka
Опубліковано : Франківський Новинар

Українськi та польськi кардiохiрурги провели три складнi операцiї в Центральнiй мiськiй клiнiчнiй лiкарнi.

Про це повiдомили на facebook-сторiнцi медзакладу, передає Галка.

“До нашої лiкарнi завiтали кардiохiрург, трансплантолог, проктор TAVI Boston Scientific – професор Michal Zembala та асистент лiкаря Jacek Waszak з Польщi. За 3 операцiйнi днi в ЦМКЛ проведено 3 оперативних втручання спiльною українсько-польською командою”, – зазначають медики.

Так, 72-рiчному пацiєнту з поєднаною клапанною вадою серця провели протезування аортального клапана, пластика мiтрального та трикуспiдального клапанiв.

Ще одному 72-рiчному пацiєнту з важкою серцевою недостатнiстю, зниженою фракцiєю викиду 30%, дiагнозом iшемiчна хвороба серця, критичний аортальний стеноз, виконали протезування аортального клапана та шунтування двох коронарних артерiй (передньої мiжшлуночкової артерiї, правої коронарної артерiї).

А 86-рiчному пацiєнту з критичним стенозом стовбура ЛКА провели гiбридну реваскуляризацiю мiокарда шляхом шунтування передньої мiжшлуночкової артерiї, стентування стовбура огинаючої артерiї.

Зараз усi пацiєнти продовжують лiкування та реабiлiтацiю у вiддiленнi iнтервенцiйної кардiологiї, радiологiї та кардiохiрургiї ЦМКЛ. Польський професор позитивно оцiнив роботу кардiохiрургiчної та анестезiологiчної команд, а також умови перебування пацiєнтiв в медичному закладi.

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: galka