«Я — гуцулка, яка ніколи цього не соромилась»: FIINKA про участь у Нацвідборі на Євробачення-2023

03.12.2022 20:18   Джерело: firtka
Опубліковано : Франківський Новинар

Прикарпатська спiвачка та акторка FIINKA заспiває на сценi Нацвiдбору пiсню «Довбуш».

За її словами, брати участь у Євробаченнi не планувала, однак менеджерка переконала спiвачку змiнити своє рiшення.

Про це FIINKA розповiла на пресконференцiї 2 грудня, передає Фiртка.

«Я не планувала цьогорiч подаватись на Євробачення. Написала пiсню на основi балади, а моя менеджерка Аня каже менi, що, може, б спробували подати заявку — i ось бачите результат.

А взагалi за двi години до кiнця прийняття заявок я вiдправила пiсню. Одного ранку менi зателефонували й повiдомили, що я пройшла у Нацвiдбiр — я була здивована. Потiм подзвонили й сказали, що я в списку десятки фiналiстiв. Я подумала: "крутяк".

Моя пiсня — автентичне звучання, а не трек з етномотивами, як зараз модно казати. Ми зiбрали рiзнi мотиви й зробили своє.

Пiсня — моцна, але ми її не писали спецiально для Євробачення», — дiлиться фiналiстка Нацiонального вiдбору на Євробачення-2023.

 

Спiвачка уточнює, що сьогоднi творчi люди просто не можуть не пропускати свою творчiсть через призму вiйни.

«Писала з думкою, що нам би зараз таких опришкiв, щоб пiдпiльно вибили ту нечисть з країни. Як бачимо, нашi українськi захисники та захисницi не менш вiдважнi. Що й не дивно, адже в них тече супергеройська опришiвська кров».

FIINKA каже, конкуренцiї з-помiж фiналiстiв Нацiонального вiдбору не вiдчуває.

«Серед усiх — менi найбiльше подобається Jerry Heil. Однак, я не слухала пiснi конкурентiв. Я лупаю свою скалу.

Я не вiдчуваю конкуренцiю. Та й що б це змiнило... Я ж не пiдсиплю їм отрути (смiється, — ред.). Хай спiвають, а люди оберуть. Але прикарпатцiв би просила, щоб голосували за мене».

Спiвачка додає, що культурний фронт сьогоднi дуже важливо вiдстоювати. 

«Я їду на Євробачення, щоб стати прикладом, що не треба встидатись дiалекту. Те, чим нас колись хотiли присоромити — є нашою родзинкою.

Тi, хто кажуть, що не розумiють мене, нехай вчать — я росiйську теж не хотiла вчити та розумiти, але менi її, холєра, роками впихували у голову.

Я — гуцулка, яка нiколи цього не соромилась. Коли побачила, що село пробують якось присоромити, то вирiшила, що треба щось з цим робити. Нехай у свiтi побачать ще таку сторону України».

FIINKA на Нацiональному вiдборi на участь у конкурсi «Євробачення-2023» виступатиме пiд п'ятим номером. Це визначили на жеребкуваннi.

«Прикарпатцi, 17 грудня голосуйте за номер «5». Я вiд вас чекаю пiдтримки капец. Гойра!».

Зазначимо, що справжнє iм’я FIINKA — Iрина Вихованець. Окрiм спiву, FIINKA займається акторською дiяльнiстю та веде свiй YouTube-канал, де публiкує гумористичнi вiдео.

Нагадаємо, що конкурс вiдбудеться у Лiверпулi через складну безпекову ситуацiю у країнi-переможницi минулорiчного конкурсу, Українi. Гранд-фiнал вiдбудеться на аренi Liverpool 13 травня, а пiвфiнали пройдуть 9 й 11 травня наступного року.

Учасники фiналу:

2TONE — «Квiтка»

Angelina — «Stronger»

DEMCHUK — «Alive»

FIINKA — «Довбуш»

Jerry Heil — «WHEN GOD SHUT THE DOOR»

KRUTЬ — «Колискова»

Moisei — «I’m Not Alone»

OY Sound System — «Ой, тужу»

Tember Blanche — «Я вдома»

TVORCHI — «Heart Of Steel»

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: firtka