Безпекові заходи в Івано-Франківській єпархії УПЦ МП проводять правоохоронці та Служба безпеки України

28.11.2022 09:57   Джерело: firtka
Опубліковано : Франківський Новинар

Служба безпеки України проводить контррозвiдувальнi безпековi заходи на територiї єпархiального управлiння та культової споруди мiсцевої єпархiї УПЦ (МП) в Iвано-Франкiвську.

Про це повiдомила Служба безпеки України в Iвано-Франкiвськiй областi, передає Фiртка.

Заходи вiдбуваються спiльно з Нацiональною полiцiєю та Нацiональною гвардiєю у межах системної роботи СБУ з протидiї пiдривнiй дiяльностi росiйських спецслужб в Українi.

Зокрема, враховуючи збройну агресiю рф, зростають ризики вчинення злочинiв проти безпеки громадян, державного суверенiтету, територiальної цiлiсностi та незалежностi України.

За безпосередньої участi представникiв церкви правоохоронцi проводять огляд територiї та примiщень єпархiї для виявлення заборонених до обiгу предметiв та здiйснюють перевiрку осiб на територiї єпархiї щодо їхньої причетностi до протиправної дiяльностi на шкоду державi.

Усi дiї вiдбуваються в межах чинного законодавства та проводяться для:

  • — перевiрки даних про намiри використання єпархiї як осередку «руського мiра»;
  • — недопущення використання примiщень УПЦ для переховування громадян країни-агресора, зберiгання заборонених предметiв тощо;
  • — убезпечення населення вiд провокацiй i терористичних актiв.

Крiм цього, СБУ знайшла проросiйську лiтературу, мiльйони готiвки та «сумнiвних» громадян рф пiд час безпекових заходiв у примiщеннях УПЦ МП.

 

СБУ прийшли до УАЦ МП в Івано-Франківську


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: firtka