Завершили слідство щодо справи "вагнерівця" з Франківщини

26.11.2022 19:30   Джерело: kurs
Опубліковано : Франківський Новинар

СБУ завершила досудове розслiдування та передала до суду обвинувальний акт щодо колишнього мешканця Iвано-Франкiвської областi, який зараз служить у росiйськiй вiйськовiй компанiї «Вагнера».

Слiдчi СБУ встановили, що найманець вступив до росiйської вiйськової компанiї у 2016 роцi. Вiдтодi вiн перебуває у складi ротно-тактичної групи «Карпати», яка є структурним пiдроздiлом «Вагнера». За останнiми наявними даними, воює пiд Авдiївкою Донецької областi.

Так звана «приватна вiйськова компанiя «Вагнера» лише маскується пiд приватну iнiцiативу. Цей пiдроздiл отримує важке озброєння та технiку безпосередньо зi складiв мiноборони росiї, проходить пiдготовку на базi ГРУ та пiдпорядковується наказам росiйського командування.

СБУ завершила слідство щодо "вагнерівця" з Франківщини 1

Слiдчi СБУ обвинувачують «вагнерiвця» за такими статтями Кримiнального кодексу:

  • ч. 1 ст. 111 – державна зрада (в редакцiї КК України, що дiяла на час вчинення злочину);
  • ч. 1 ст. 258-3 – участь у терористичнiй органiзацiї;
  • ч. 2 ст. 260 – участь у дiяльностi не передбачених законом збройних формувань.

 За даними контррозвiдки, бойовик вступив до незаконних збройних формувань у 2014 роцi. Спочатку вiн служив у 3 окремiй мотострiлецькiй бригадi т. зв. «першого армiйського корпусу ДНР». До «групи «Вагнера» бойовика зарахували завдяки кримiнальному минулому – вiн був засуджений за насильницький злочин.

У складi вiйськової компанiї «Вагнера» найманець брав участь у бойових дiях на територiї Сирiї. За свою злочинну дiяльнiсть отримав одну з трьох нагород, якими вiдзначають «вагнерiвцiв», – т. зв. «чорний» або «окопний» хрест.

Сбу Завершила Слідство Щодо "Вагнерівця" З Івано-Франківщини -  Pravda.if.ua: Новини Твого Міста

Досудове розслiдування здiйснювало Управлiння СБУ в Iвано-Франкiвськiй областi за процесуального керiвництва Iвано-Франкiвської обласної прокуратури.

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: kurs