Поради як вберегтися від травм через ожеледицю

23.11.2022 20:28   Джерело: firtka
Опубліковано : Франківський Новинар

Пiд час ожеледицi iснує пiдвищений ризик травмувань. Намагайтеся дотримуватися простих рекомендацiй, щоб уберегтися вiд значних неприємностей в перiод ожеле­дицi. Перед виходом iз будинку:

  • змайструйте на пiдошвах та пiдборах вашого взуття "льодоступи";
  • прикрiпiть на пiдбори шматочок поролону (за розмiрами пiдбору) або лейкопластиру;
  • зробiть наклейку з лейкопластиру (iзоляцiйної стрiчки) на суху пiдошву i пiдбор (хрест-навхрест) i перед виходом натрiть пiском;
  • натрiть наждачним папером пiдошву перед виходом;
  • намастiть пiдошву клеєм типу "Момент" та покладiть взуття на пiсок, пiсля цього смiливо виходьте на вулицю.

Для пересування по льоду найбiльше пiдходять пiдошви з мiкропористої або iншої м'якої основи i без високих пiдборiв.

Пiд час прогулянки в ожеледицю слiд ходити неспiшно, ступати на всю ступню. Руки не повиннi бути у кишенях, або зайнятi сумками.

Не рухайтеся по краю дороги. Не переходьте дорогу пiд час снiгопаду та ожеледицi, оскiльки в цей перiод гальмiвний шлях автомобiля значно збiльшується. Падiння перед автомобiлем, що рухається, призводить до принаймнi деяких травм.

У разi отримання травми звернiться до травмпункту. Навiть якщо вам здається, що травма несерйозна, огляд лiкаря не завадить.

Якщо через деякий час пiсля падiння ви вiдчули головний бiль, нудоту, бiль у суглобах, м'язах, пухлини або утворилися великi синцi - термiново звернiться до травматолога, iнакше можуть виникнути ускладнення з небезпечними наслiдками.

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: firtka