Мер Івано-Франківська закликав жителів багатоповерхівок виїхати на зиму у села

21.11.2022 09:00   Джерело: IfNews
Опубліковано : Франківський Новинар

Мiський голова Iвано-Франкiвська Руслан Марцiнкiв закликав мешканцiв багатоповерхiвок на якийсь час переїхати в село до родичiв чи знайомих.

За словами мера, ситуацiя з вимкненням електроенергiї буде погiршуватися надалi i аварiйнi вiдключення можуть тривати не годинами, а днями. 

"Рекомендую знайти мiсце перебування в сiльськiй мiсцевостi або в iндивiдуальних будинках. Хтось може мати родину, знайомих у селах. Бажано домовитися про проживання, дуже важко буде виживати в багатоквартирних будинках", – сказав Марцiнкiв в ефiрi на радiо "Захiдний полюс" 17 листопада.

Мiсто готує пункти обiгрiву для жителiв багатоповерхiвок, проте вони не зможуть вмiстити усiх охочих. Разом iз тим, мешканцiв прилеглих до Франкiвська сiл закликають прийняти у себе на зиму жiнок i дiтей. 

Мер Франкiвська зазначив, що внаслiдок росiйських обстрiлiв i проблем з електропостачанням, наразi без опалення залишається 53 багатоквартирнi будинки. Всього у мiстi їх понад 2000. На мiсцi працюють аварiйнi бригади, але спрогнозувати точний час вiдновлення опалення поки що неможливо.

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: IfNews