Тримай трофей: 10-річній прикарпатці, що зрізала косу для ЗСУ, з передової передали трофей

18.11.2022 19:34   Джерело: kurs
Опубліковано : Франківський Новинар

популярне


10-рiчна Софiйка Донскова з Рогатина, що на Iвано-Франкiвщинi, влiтку пiдстригла та продала своє волосся. Грошi пожертвувала на потреби Збройних сил України.

Софiйка хотiла подiлитися своїм волоссям, – а вона маала пiвметрову косу, – з онкохворими дiтьми. “Були дiтки, якi не мали волосся, i в мене була мрiя дати їм його. Але в мене волосся ще не досягло такої довжини, щоб обрiзати. Потiм почалася вiйна, i пiшло волосся дiткам, i на ЗСУ”, — каже Софiйка Донскова.

Золотоволосою Софiя була вiд народження. Вiдтодi, розповiдає дiвчинка, й не стриглася.

Вирученi за косу грошi дiвчинка передала волонтерам, розповiдає Суспiльне. Волонтерка Української спiлки ветеранiв Афганiстану “Волонтерське крило” Зоряна Дзера каже, що за них придбали харчi вiйськовим.

“Я була надзвичайно зворушена вчинком цiєї маленької дiвчинки, її жертовнiстю, бажанням допомогти, зробити свiй внесок у перемогу України. Тодi була дуже велика потреба у супах швидкого приготування i кавi, i ми за цi грошi закупили харчi та передали їх на фронт”, — каже Зоряна Дзера.

Про iнiцiативу Софiйки її класна керiвниця дiзналася iз соцмереж. Наталiя Ольвач каже, була вражена i зворушена водночас.

“Багато наших випускникiв зараз воюють на фронтi. Це якось так дуже символiчно, що Софiйка в такому вiцi наважилася на таке. Софiйка — це активна, сонячна, яскрава, позитивна дитина”, — розповiдає Наталiя Ольвач.

Допомагають ЗСУ й Софiйчинi однокласники.

“Я в сусiдки замовляю цукерки, й ми їх продаємо. Також всi грошi, якi ми назбирали iз “Пластом”, вiддаємо на ЗСУ”, — каже однокласниця Софiйки Лiза Федунь.

Однокласник дiвчинки Богдан Ваганка каже, з таких вчинкiв треба брати приклад.

“Це допомагає ЗСУ перемогти. Думаю, що найкращий вчинок для українських вiйськових — це молитися за них i давати грошi на їхнi потреби”, — каже Богдан Ваганка.

10-річній прикарпатці, що зрізала косу для ЗСУ, з передової передали трофей 2

За такий вчинок вiйськовi вирiшили вiддячити маленькiй волонтерцi. З передової до Рогатина передали дiвчинцi вiйськовий трофей.

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: kurs