Треба готуватися до гіршого: мер Івано-Франківська Марцінків прогнозує, що світла не буде днями, а не годинами

18.11.2022 12:30   Джерело: kurs
Опубліковано : Франківський Новинар

популярне


Мiський голова Iвано-Франкiвська Руслан Марцiнкiв закликає мешканцiв пiдготуватися до можливих тривалих вiдключень електропостачання. Передусiм, за можливостi, знайти варiант для проживання в iндивiдуальних будинках.

За словами Марцiнкiва, 15 листопада в областi було аварiйне вiдключення 5 рiвня – без електропостачання залишилась половина абонентiв. З кожним новим обстрiлом iнфраструктурних об’єктiв ситуацiя ставатиме гiршою.

«Треба готуватися до гiршого. Треба бути готовим, що свiтла не буде днями, не тiльки годинами. Я це серйозно говорю. Мiй прогноз: маємо пiвтора-два тижнi, аби пiдготуватися до масштабних вiдключень, якщо ворог продовжить обстрiли енергетичної iнфраструктури», – сказав Марцiнкiв в ефiрi радiо Захiдний полюс.

Мер рекомендує жителям багатоповерхiвок знайти мiсце для проживання у сiльськiй мiсцевостi, в iндивiдуальних будинках. «Хтось, може, має родину, хтось – знайомих. Дуже важко буде виживати саме у багатоквартирних будинках», – каже Марцiнкiв.

За словами мiського голови, найближчими днями у мiстi поширять iнформацiю про мiсця, де можна набрати води i де лiтнi люди, жiнки та дiти зможуть перебувати у разi масштабних вiдключень.

«Бачимо, що з кожним ударом вiдключення стають тривалiшими. Треба бути максимально готовими помагати одне одному», – додав Марцiнкiв.

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: kurs