Продавав чужі автомобілі: прикарпатські поліцейські затримали шахрая

18.11.2022 09:24   Джерело: kurs
Опубліковано : Франківський Новинар

популярне


Слiдчi слiдчого управлiння спiльно з оперативниками карного розшуку обласної полiцiї та за силової пiдтримки спецпризначенцiв задокументували шахрайську схему та затримали чоловiка, який продавав чужi автомобiлi.

Встановлено, що 39-ти рiчний мешканець Тернопiльщини розробив шахрайську схему спрямовану на заволодiння автомобiлем та коштами у пiдприємця з Iвано-Франкiвська.

Зловмисник взяв у свого знайомого зi Львiвщини на короткий перiод часу у користування без права продажу автомобiль «Vollkswagen Transpoter». На вказаному авто вiн приїхав до Iвано-Франкiвська. Тут запропонував мiсцевому пiдприємцю обмiн «свого» автомобiля «Vollkswagen Transpoter» на автомобiль «Chevrolet Equinox» iз доплатою.

Пiдприємець обмiняв «Chevrolet Equinox» та доплатив шахраєвi 1 тисячу доларiв. Аферист запевнив, що надалi передасть необхiднi документи для переоформлення автомобiля «Vollkswagen Transpoter». Однак потерпiлий документiв так i не отримав.

Невдовзi, справжнiй власник автомобiля «Vollkswagen» iз Львiвщини, також ошуканий фiгурантом, звернувся до полiцiї на шахрайськi дiї. Вiдтак повернув свiй транспортний засiб.

У подальшому шахрай, заволодiвши автомобiлем «Chevrolet Equinox», передав його на один iз майданчикiв, що в м. Теребовля, де родич пiдозрюваного органiзовував продажi автомобiлiв. За кiлька днiв його продали.

У ходi слiдства встановлено фактичнi обставини шахрайства. Слiдчими здiйснено виїзд до Тернопiльської областi для допиту осiб, причетних до продажу автомобiля «Chevrolet Equinox». Пiд час цього, один з жителiв Теребовлянського району, родич пiдозрюваного, з метою перешкоджання правоохоронцям у проведеннi слiдчих та процесуальних дiй, розповсюдив неправдиву iнформацiю у соцмережах про нiбито протиправнi дiї працiвникiв полiцiї Iвано-Франкiвщини.

Фiгуранту слiдчi повiдомили про пiдозру у скоєнi двох кримiнальних правопорушень, передбачених за ч. 1 ст. 190 (Шахрайство) та ч. 2 ст. 289 (Незаконне заволодiння транспортним засобом) Кримiнального кодексу України. А судом обрано пiдозрюваному запобiжний захiд – тримання пiд вартою.

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: kurs