Запускають серію ярмарків і заходів на підтримку крафтових виробників в Івано-Франківську

16.11.2022 09:37   Джерело: galka
Опубліковано : Франківський Новинар

популярне


В Iвано-Франкiвську запустили проєкт з пiдтримки мiсцевих та релокованих малих i середнiх крафтових виробникiв, якi вiдновлюють свою дiяльнiсть пiсля переїзду.

Про серiю заходiв в рамках проєкту «RIDNI: Об’єднання та взаємодопомога мiсцевих та перемiщених виробникiв крафтової продукцiї» розповiла команда проєкту.

Захiд реалiзується в межах Проєкту «Пiдтримка пiдприємцiв i життєзабезпечення», який фiнансується та впроваджується Програмою розвитку ООН (ПРООН) в Українi у спiвпрацi з Львiвською та Iвано-Франкiвською мiськими радами та ОВА.

Вже цього тижня, 18 листопада, на вулицi Вiтовського пройде крафтовий ярмарок, до участi в якому запрошують малих та середнiх виробникiв харчових продуктiв. 

Як розповiла одна iз засновниць Франкiвського крафтового ярмарку Наталiя Пальчак, на заходi представлять свою продукцiю близько 20 мiсцевих та релокованих виробникiв, пише Галка.

Для них це можливiсть розповiсти про себе i знайти нових клiєнтiв. А для франкiвцiв та гостей мiста – спробувати щось нове i смачне, розширити свої гастрономiчнi горизонти. 

Наступнi крафтовi ярмарки вiдбудуться згодом у Франкiвську, а 20 листопада такий же пройде у Львовi.

Реєстрацiя на участь у крафтовому ярмарку ще вiдкрита. Виробники можуть зареєструватись за посиланням:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdnpZn4SZOyiJb6Sft6vmwCJXl8YQWNOto3FGAOp_Q9hqVqow/viewform

За словами координаторки проєкту Iрини Фiщук, проєкт включає ще кiлька складових – заходи з налагодження контактiв, навчання та допомогу у збутi продукцiї. Зокрема, тематичнi бiзнес-бранчi, де мiсцевi та релокованi крафтовi виробники можуть познайомитись, обмiнятись досвiдом та знайти партнерiв. Також навчальнi тренiнги щодо стандартiв якостi продукцiї та можливiсть розмiстити свої продукти для передзамовлення та продажу в Iнтернет-магазинi.

«Малi виробники забезпечують найпершу потребу людей у продуктах. Ми проведемо серiю ярмаркiв, запускаємо роботу сайту крафтових виробникiв. Передбачаємо провести кiлька навчальних тренiнгiв i хочемо сприяти тому, щоб люди об’єднувалися», – зазначила Iрина Фiщук.

Окрiм того, в рамках пресконференцiї презентували крафтовий бокс – невеликий подарунковий набiр крафтових продуктiв у презентацiйному пакуваннi. Для бiльшої промоцiї прикарпатського краю та локальних виробникiв пiдприємцi об’єдналися i створили спiльний продукт. Варiантiв його вмiсту є декiлька i придбати його можна буде на ярмарку, а також незабаром i в Iнтернет-магазинi. Бокс вмiщає в себе продукцiю мiсцевих (карпатських) i релокованих виробникiв. 

Частина заходiв проєкту вiдбувається на Франкiвщинi, iнша частина – у Львiвськiй областi. Мета проєкту – змiцнити спроможностi мiсцевих установ для пiдтримки релокацiї та безперервностi функцiонування бiзнесу, а також забезпечити доступ мiсцевих та перемiщених пiдприємств, що постраждали вiд вiйни, до механiзмiв швидкої допомоги.

 

У Франківську запускають серію ярмарків і заходів на підтримку крафтових виробників (ФОТО)


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: galka