Чому прикарпатцям важливо економити електрику

13.11.2022 21:47   Джерело: firtka
Опубліковано : Франківський Новинар

популярне


Росiя продовжує нищити енергетичну iнфраструктуру України. У багатьох регiонах країни виникли проблеми з безперебiйним постачанням, через що наразi необхiдно економити електроенергiю.

Завдяки героїзму енергетикiв вдалося вiдновити електропостачання в рекордно короткий термiн, але в нинiшнiх умовах завжди потрiбно бути готовим до нових атак ворога, а вiдтак i до проблем з електроенергiєю, повiдомляє Фiртка.

В Iвано-Франкiвську провели брифiнг щодо ситуацiї в енергетичнiй сферi областi. 

Олег Сеник, технiчний директор "Прикарпаттяобленерго" пояснює, в областi є бiльше пiв мiльйона побутових споживачiв i, якщо одна сiм'я зменшить споживання на 100 ватiв, то разом ця величина складе 50 мегаватiв.

"А 50 мегаватiв - це потужнiсть спiврозмiрна з тими, якi вводились у нас, коли застосовувались графiки аварiйний та погодинних вимкнень", - зазначає технiчний директор.

Простими кроками можна економити:

  • вимкнути телевiзор,
  • вимкнути опалення,
  • вимкнути освiтлення,
  • обмежити використання потужних електричних приладiв (чайника, мiкрохвильової печi, посудомийної машини та пральної машини).

"Розумiю, що це є дискомфортно, але потрiбно розумiти й пам'ятати, що це є вклад в перемогу, енергетичну безпеку та, можливо дозволить уникнути аварiйних вимкнень", - наголошує Олег Сеник.

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: firtka