Картину від франківки подарували Борису Джонсону

10.11.2022 21:51   Джерело: galka
Опубліковано : Франківський Новинар

популярне


Картину полiтику передав франкiвець Назар Баранський, який проживає у Лондонi з 2013 року, а з початку вiйни спiльно з друзями створив органiзацiю “Slava Ukraini”, представники якої зараз активно допомагають українцям та армiї. Вiн розповiв “Галцi” про картину, та як йому вдалося зустрiтися з Джонсоном.

“Моя знайома Анастасiя Ступацька для допомоги армiї намалювала патрiотичну картину. Потiм вирiшила виставити її у Facebook на продаж i за вирученi кошти щось купити нашим солдатам. Я викупив цю роботу”, – розповiдає Баранський.

Анастасiя Ступацька у Франкiвську вiдома, як власниця танцювальної студiї “JAM”. Дiвчина має художню освiту, хоча востаннє малювала давно. 

“Вiд початку великої вiйни українцi масово волонтерили i роблять це досi. Я теж хотiла бути максимально корисною. Тому виникла iдея знову взятися за пензлик i через продаж картин збирати на ЗСУ”, – розповiла Анастасiя “Галцi”. 

За кiлька мiсяцiв Настя намалювала близько десяти полотен. 

У Лондонi Назар роздумував, що робити з придбаною картиною, та вирiшив подарувати її Борису Джонсону, бо вiн дуже завзято продемонстрував свою пiдтримку Українi. Спочатку люди не вiрили, що йому це вдасться реалiзувати.

“Я робив рiзнi пости, тегав його з картиною – все було марно. Тодi менi вдалося зустрiтися з депутатом, який працює в його партiї (на той час Борис був прем’єром) i вiн сказав що допоможе. Пройшов мiсяць, другий – нуль вiдповiдi, а тодi Борис подав у вiдставку. Я не здавався”. 

Допомогла органiзувати зустрiч людина з України, яка живе у Лондонi та працює на однiй з державних посад.

“Я дуже хотiв подарувати йому ту картину, бо на мою думку, вiн саме та людина, з якою палко дружить Америка i довiряє йому, а вiдповiдно вiн повнiстю пiдтримує нас. Це як прояв вдячностi за роботу, яку вiн робить заради нашої перемоги. Також на картинi зображена вся наша територiя i наш Крим з українським воїном. Саме Джонсон має значний вплив,  i завдяки його зусиллям ми маємо проєкт, де навчалося 10 000 наших солдатiв у Великобританiї та проєкт допомоги українцям, якi мають можливiсть приїхати в Англiю на 3 роки з дозволом на роботу, безплатну медицину”, – дiлиться Назарiй.

Чоловiк зробив двi копiї картини, а Борис Джонсон пiдписав їх. Одну Назар залишив собi на пам’ять, а з другої зроблять аукцiон по збору коштiв на пiдтримку українських воїнiв.

“На зустрiчi я йому сказав, що дух Черчилля в його тiлi, i що вiн має продовжити робити те, що робив Черчилль, а це — розвивати демократiю i боротися проти комунiзму. На що Джонсон вiдповiв, що вiн буде пiдтримувати Україну до кiнця i дуже хоче вивчити українську мову. Ми вiдповiли, що будемо його вчити”.

Також на зустрiчi Джонсон пiдтвердив, що ще буде їхати в Україну, вiн дуже гордий за українцiв, як ми об’єдналися по цiлому свiтi та боремося як на фронтi, так i в тилу заради перемоги.

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: galka