В Івано-Франківську судитимуть продавця гуманітарної допомоги

09.11.2022 08:44   Джерело: firtka
Опубліковано : Франківський Новинар

Пiд процесуальним керiвництвом Окружної прокуратури мiста Iвано-Франкiвська завершено досудове розслiдування та скеровано до суду обвинувальний акт у кримiнальному провадженнi стосовно мiсцевого жителя за фактом шахрайства та крадiжки гуманiтарної допомоги в умовах воєнного стану (ч. 1 ст. 190, ч. 4 ст. 185 КК України).

За даними слiдства, обвинувачений у червнi цього року шляхом обману заволодiв продуктами харчування i викрав медикаменти та iншi речi, якi призначались для потреб ЗСУ та внутрiшньо перемiщених осiб.

Чоловiк ввiв оману настоятеля церкви, повiдомивши, що збирає продукти для українських вiйськових, а пiсля отримання харчiв на майже 90 тис. грн розпорядився ними на власний розсуд.

Також, здiйснюючи охорону примiщення театру в Iвано-Франкiвську, вiн дiзнався, що там зберiгається гуманiтарна допомога та протиправно винiс її для власного збагачення. Серед викраденого - медичнi засоби та медикаменти на понад 80 тис. грн.

Продукти та викраденi товари зловмисник намагався продати на мiсцевому ринку.

Досудове розслiдування у кримiнальному провадженнi здiйснювали слiдчi Iвано-Франкiвського районного управлiння полiцiї ГУ НП в областi.

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: firtka