На дорозі «Івано-Франківськ-Тисмениця» трапилася аварія за участі автобуса: травмувались 14 осіб

08.11.2022 18:35   Джерело: firtka
Опубліковано : Франківський Новинар

популярне


14 людей травмувались у результатi автопригоди на Прикарпаттi. Слiдчi з’ясовують обставини аварiї у ходi досудового розслiдування.

Вiдомо, що 7 листопада близько 17-ої години вечора до спецлiнiї «102» чергової частини Iвано-Франкiвського РУП надiйшло повiдомлення про ДТП за участю автобуса.

На мiсце подiї виїхали лiкарi, рятувальники, патрульнi та слiдчо-оперативна група Iвано-Франкiвської полiцiї.

Пiсля проведення першочергових слiдчих дiй правоохоронцi встановили, що 64-рiчний водiй автобуса «Mercedec-Benz», рухаючись за маршрутом "Iвано-Франкiвськ-Грушка" дiлянкою автодороги Н-18 мiж населеними пунктами Iвано-Франкiвськ-Тисмениця не врахував дорожню обстановку, не обрав безпечної швидкостi руху, внаслiдок чого виїхав за межi проїзної частини дороги лiворуч. Вiдтак вчинив наїзд на придорожнi дерева.

На момент ДТП в салонi автобуса перебувало 17 пасажирiв. В результатi автопригоди до лiкарнi доставили 14 людей: пасажири та водiй. П’ятеро з них госпiталiзованi з травмами рiзного ступеня важкостi, iншi отримали медичну допомогу та вiдпущенi додому.

Водiя перевiрили на стан сп’янiння. Встановили, що за кермом вiн був тверезий.

Слiдчi розпочали кримiнальне провадження за ч. 1 ст. 286 (Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатацiї транспорту особами, якi керують транспортними засобами) Кримiнального кодексу України.

Досудове розслiдування триває, в рамках якого слiдчi встановлюють обставини та причини цiєї ДТП.

Призначили експертизи для встановлення справностi автобуса.

«Полiцiя Iвано-Франкiвщини наголошує на неухильному дотриманнi Правил дорожнього руху. Необхiдно бути обережним на дорогах, вiдмовтесь вiд ризикованих маневрувань. Обов’язково знижайте швидкiсть на поворотах та враховуйте дистанцiю з iншими учасниками дорожнього руху», - наголошуються в дописi.

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: firtka