Франківця судитимуть за держзраду: працював на російські спецслужби

08.11.2022 15:35   Джерело: IfNews
Опубліковано : Франківський Новинар

популярне


До суду скерували обвинувальний акт стосовно 33-рiчного чоловiка за фактом державної зради (ч. 2 ст. 111 КК України). Про це повiдомляють в обласнiй прокуратурi, передає Галка.

Досудове розслiдування встановило, що мешканець Iвано-Франкiвська у липнi 2022 надавав росiї та її представникам допомогу в проведеннi пiдривної дiяльностi проти України.

Завербований прикарпатець збирав данi щодо мiсць розташування центрiв прийняття рiшень, стратегiчних вiйськових об’єктiв, блокпостiв, пiдроздiлiв правоохоронних органiв, вiйськових частин, а також щодо перемiщення та скупчення вiйськової технiки.

Завдання щодо збору iнформацiї вiн отримував вiд представникiв фсб рф за допомогою одного з месенджерiв. Пiд час обшуку у нього вилучили мобiльний телефон, який використовувався в протиправнiй дiяльностi. Обвинувачений перебуває пiд вартою. Розслiдування у кримiнальному провадженнi здiйснювалось слiдчими Управлiння СБУ в Iвано-Франкiвськiй областi.

 Франківець працював на російські спецслужби. Тепер його судитимуть за держзраду


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: IfNews