Отруїв 9 цуценят: прикарпатська поліція шукає злочинця-живодьора

07.11.2022 16:59   Джерело: IfNews
Опубліковано : Франківський Новинар

популярне


За фактом жорстокого поводження з тваринами на Прикарпаттi полiцейськi розпочали кримiнальне провадження.

Правоохоронцi встановлюють обставини загибелi дев’яти цуценят. У рамках розпочатого досудового розслiдування встановлюється особа, причетна до вчинення злочину.

Днями на однiй зi сторiнок у соцiальнiй мережi полiцейськi виявили публiкацiю про жорстоке поводження з тваринами. Для перевiрки iнформацiї на мiсце подiї виїхали слiдчо-оперативна група вiддiлення полiцiї №1 (м. Снятин) Коломийського районного вiддiлу полiцiї, дiльничнi офiцери полiцiї та ветеринар. Пiд час огляду поблизу житлових будинкiв в селi Княже Снятинської територiальної громади правоохоронцi знайшли на смiттєзвалищi у мiшку 9 цуценят, якi, ймовiрно, були отруєнi. Наразi правоохоронцi встановлюють особу, причетну до вказаного злочину.

За фактом слiдчi територiального пiдроздiлу полiцiї вiдкрили кримiнальне провадження за ч. 3 ст. 299 (Жорстоке поводження з тваринами) Кримiнального кодексу України. Санкцiя статтi передбачає покарання – позбавлення волi на строк вiд п’яти до восьми рокiв.

Досудове розслiдування триває. Правоохоронцi встановлюють усi обставини подiї.

Полiцейськi закликають громадян не бути байдужими та повiдомляти про кожен вiдомий їм факт жорстокого поводження з твариною на оперативну лiнiю 102. А також нагадують, що за такi дiї передбачена кримiнальна та адмiнiстративна вiдповiдальнiсть.

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: IfNews