Прикарпатці організували схему перетину кордону для ухилянтів - всього за 4000 долл і ти “волонтер”

04.11.2022 14:21   Джерело: galka
Опубліковано : Франківський Новинар

популярне


Троє мешканцiв Iвано-Франкiвської та Львiвської областей допомагали вiйськовозобов’язаним чоловiкам перетинати кордон. За вивезення брали чотири тисячi доларiв з одного “ухилянта”.

Органiзатори схеми виготовляли для клiєнтiв фiктивнi документи про те, що вони нiбито є волонтерами та водiями благодiйних органiзацiй. У якостi «прикриття» використовували два благодiйних фонди. СБУ встановила, що цi органiзацiї вiдсутнi за адресами, якi вказанi засновниками в реєстрацiйних документах, передає “Галка“.

На пiдставi документiв вiд фейкових «благодiйникiв» вiйськовозобов’язаних вносили в електронну систему «Шлях» як нiбито волонтерiв. По цiй базi даних Державна прикордонна служба перевiряє наявнiсть у чоловiкiв дозволу на виїзд за кордон.

СБУ затримала зловмисникiв пiд час органiзацiї незаконного переправлення через кордон п’ятьох осiб, яким в перiод дiї правового режиму воєнного стану заборонено виїзд, оскiльки вони пiдлягають мобiлiзацiї.

Пiд час обшукiв у фiгурантiв провадження вилучено:

мобiльнi телефони, якi пiдтверджують їх причетнiсть до вчинення злочину;

грошовi кошти, отриманi внаслiдок протиправної дiяльностi;

три автомобiлi, якi використовувалися в оборудках.

Трьом фiгурантам повiдомлено про пiдозру за ч. 3 ст. 332 КК України – незаконне переправлення осiб через державний кордон.

Це кримiнальне правопорушення карається позбавленням волi на строк вiд 7 до 9 рокiв з позбавленням права обiймати певнi посади чи займатися певною дiяльнiстю на строк до 3 рокiв з конфiскацiєю майна.

Наразi вирiшується питання щодо обрання фiгурантам запобiжних заходiв у виглядi тримання пiд вартою.

Встановлюються iншi особи, причетнi до правопорушення.

  

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: galka