Шукають інвесторів для будівництва заводу на Прикарпатті, який перероблятиме сміття в електроенергію

30.10.2022 13:07   Джерело: kurs
Опубліковано : Франківський Новинар

популярне


В Iвано-Франкiвськiй ОВА вiдбулася нарада щодо будiвництва об’єктiв поводження з твердими побутовими вiдходами на територiї нашої областi.

На сьогоднi в Українi дiє проєкт APENA 3 щодо поводження з ТПВ. За сприяння Мiнiстерства захисту довкiлля та природних ресурсiв України Iвано-Франкiвська область була внесена в цей проєкт замiсть Херсонської областi, повiдомила голова ОДА Свiтлана Онищук.

У рамках цього проєкту розроблено Регiональний план управлiння вiдходами в Iвано-Франкiвськiй областi до 2030 року, метою якого є створення ефективної та рентабельної системи управлiння вiдходами. Планується подiл областi на кластери, у кожному з яких будуватимуться об’єкти поводження з вiдходами.

За словами Онищук, запропонована модель для Iвано-Франкiвської областi передбачає будiвництво одного центрального об’єкта поводження з вiдходами, у якому планується використання вiдходiв як палива для виробництва електроенергiї, а також 5 малих об’єктiв, на яких буде здiйснюватись сортування, подрiбнення вiдходiв та компостування органiчних вiдходiв з метою отримання бiогазу.

“Наразi ведуться перемовини i пошук iнвесторiв, адже це є спiльний проєкт органiв мiсцевого самоврядування та iнвестора, гарантом якого виступає держава”, – зазначає Свiтлана Онищук.

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: kurs