Одинадцятикласник із Прикарпаття розробив дрон-міношукач для військових

24.10.2022 14:59   Джерело: zahid.espreso
Опубліковано : Франківський Новинар

популярне


Учень природничо-математичного лiцею з Франкiвщини Юрiй Тумир розробив дрон-розвiдник мiношукач для вiйськових. Свою розробку школяр презентував на IV Всеукраїнському STEAM-FEST

Про це повiдомив мiський голова Iвано-Франкiвська Руслан Марцiнкiв

За словами одинадцятикласника, спочатку у нього виникла iдея зробити машинку, яка шукає мiни. А згодом методом проб i помилок хлопець вирiшив зробити квадрокоптер за технологiєю 3D друку.

"Вiн дозволяє проводити розвiдку територiї. Також вiн може проводити пошук мiн та позначати їх на картi нашого майбутнього мобiльного додатку. Тобто, дрон летить по наперед заданому маршруту в додатку, проводить обстеження територiї, позначає на яких координатах розташованi мiни. Також є система розпiзнавання розмiру та типу мiни. Тобто сапер вiдкриває свiй додаток та бачить де розташованi мiни, якi вони i працює над розмiнуванням", - розповiв юний винахiдник.

Також учень одного iз навчальних закладiв Львiвщини Тарас Януш створив модель повнопривiдного транспортного засобу – баггi "Tyrex". Цей транспортний засiб пристосований до бездорiжжя та важкопрохiдних дiлянок.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: zahid.espreso