Як працює комунальний транспорт Івано-Франківська під час воєнного стану

24.10.2022 09:39   Джерело: firtka
Опубліковано : Франківський Новинар

У сьогоднiшнiх обставинах робота мiського транспорту зазнала певних змiн. На це впливає ряд причин.

У комунальному пiдприємствi «Електроавтотранс» Iвано-Франкiвської мiської ради розповiли про три головнi змiни, передає Фiртка.

Зменшений випуск

Наразi на маршрутах кiлькiсть автобусiв складає 51 одиницю. У пiдприємствi роблять все, щоб не зменшувати випуск автотранспорту. Проте, ситуацiя змiнюється щоденно.

Зазначимо, що з 1 вересня автобусiв таки побiльшало. Так, в робочий день випуск збiльшиться загалом на 8 одиниць. Таким чином загальна кiлькiсть автобусiв на лiнiї складатиме 59. Зокрема, збiльшиться кiлькiсть автобусiв на маршрутах №40, №41, №45, №46, №47, №55.

Тим часом випуск тролейбусiв становить 43 одиницi.

Комендантська година

У зв'язку з запровадженням комендантської години транспортнi засоби повиннi починати та закiнчувати роботу мiж її дiєю. Крiм того, iншi установи, зокрема заправки, також зачиняються до початку комендантської години.

Тому виконуються лише рейси в час мiж комендантською годиною.

Повiтрянi тривоги

Якщо повiтряна тривога триває протягом довгого часу i захоплює перiод, коли службовий транспорт має довести водiїв на роботу, то вiн не виїжджає з депо до моменту вiдбою тривоги.

Лише пiсля цього, транспорт забирає водiїв з точок збору та довозить на роботу. А вже потiм водiї вирушають на маршрути. Через це можливе суттєве запiзнення виїзду транспорту з депо.

Зазначимо, якщо ж тривога лунає пiд час руху транспорту на маршрутi, вiн за можливостi доїжджає до найближчої безпечної точки та випускає пасажирiв в найближче укриття.

«У водiїв є перелiк точок укриття.

Пiсля вiдбою тривоги протягом тридцяти хвилин пасажир може без додаткової оплати продовжити рух до потрiбної зупинки», — пiдсумували у пiдприємствi.

Тiльки пiсля оголошення вiдбою повiтряної тривоги автобуси та тролейбуси виїдуть на свої маршрути зi значним запiзненням.

Водночас з 10 травня комунальний транспорт продовжуватиме рух до кiнцевої зупинки пiд час повiтряної тривоги у вечiрнiй час на мiських маршрутах, а на сiльських — впродовж дня.

Оскiльки транспорт повинен курсувати лише у перiод мiж комендантською годиною, вечiрнi та ранковi графiки виїзду зазнали певних змiн. Щодо вiдправлень транспорту рiзних маршрутiв можна переглянути на сайтi.

Зазначимо, що попри воєнний стан пiльгове перевезення у громадi вдалося зберегти. Також пiльговим проїздом можуть скористатися внутрiшньо перемiщенi особи, а саме тi, хто мав пiльги у своїх громадах.

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: firtka