За відмову пройти огляд на стан наркотичного сп'яніння суд в Долині оштрафував водія на 17 000 гривень

23.10.2022 19:20   Джерело: kurs
Опубліковано : Франківський Новинар

популярне


Суддя Долинського районного суду Iвано-Франкiвської областi визнав водiя “FORD MONDEO” винуватим у вчиненнi адмiнiстративного правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 130 КУпАП.

22 липня 2022 року о 09:20 год. в мiстi Долинi по вулицi Мiцкевича водiй з ознаками наркотичного сп’янiння керував автомобiлем марки «FORD MONDEO». При цьому вiн вiдмовився вiд проходження огляду на стан наркотичного сп’янiння в закладi охорони здоров’я, повiдомляє пресслужба Долинського районного суду.

У судовому засiданнi правопорушник своєї вини не визнав та пояснив, що перебуває на замiснiй пiдтримувальнiй терапiї, а тому, на його думку, на момент керування транспортним засобом вiн не перебував в станi наркотичного сп’янiння, бо наркотичних речовин не вживає, а лише отримує у лiкарнi «метадон», добова доза якого 50 мг, що не перешкоджає йому керувати транспортним засобом.

З цих пiдстав просив провадження в цiй справi закрити за вiдсутнiстю в його дiях складу адмiнiстративного правопорушення.

Суд не взяв до уваги його пояснення, прийшов до висновку про винуватiсть правопорушника пiсля дослiдження у судовому засiданнi письмових та iнших доказiв, зокрема i вiдеозапису з мiсця подiї, на якому вiдображено, як водiй зiзнається, що вживав того дня таблетку «метадон», перебуває на облiку «замiсна терапiя», та спочатку погоджується на пропозицiю працiвникiв полiцiї проїхати в лiкарню, а згодом каже, що в цьому немає потреби, оскiльки вiн вживав наркотичну речовину.

В результатi суддя призначив водiю штраф у розмiрi 17 000,00 грн з позбавленням права керування транспортними засобами на 1 рiк.

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: kurs