На Прикарпатті вранці 22 жовтня військові зафіксували ракети, які зникли з радарів

23.10.2022 13:26   Джерело: firtka
Опубліковано : Франківський Новинар

популярне


22 жовтня пiд час повiтряної тривоги над деякими громадами на Iвано-Франкiвщинi сили протиповiтряної оборони зафiксували росiйськi ракети, що зникли з радарiв.

Про це повiдомив очiльник Долинської громади Iван Дирiв, повідомляють новини Прикарпаття, передає Фiртка.

За його словами, ракети у повiтрi сили ППО зафiксували приблизно о 8:40 годинi.

Вiдтак, вiйськовi припускають, що вони могли впасти на територiї Долинської, Вигодської, Рожнятiвської чи Болехiвської громад, адже iнформацiї про їхнє збиття чи влучання у цiлi не надходило.

«Просимо старост, мiсцевих жителiв у випадку виявлення ракет одразу повiдомити, не наближатися до них до приїзду вибухотехнiкiв та слiдчо-оперативної групи.

Фото та вiдео не поширювати», — йдеться у повiдомленнi.

Нагадаємо, 19 жовтня росiяни обстрiляли об'єкт енергетичної iнфраструктури на Iвано-Франкiвщинi. Рятувальники оперативно погасили пожежу, що виникла на мiсцi прильоту. Жертв немає.

А вже 20 жовтня СБУ затримала блогера, який оприлюднив вiдео обстрiлу Бурштинської ТЕС.

Як повiдомили у пресслужбi Служби безпеки України, блогер вiдзняв на вiдео наслiдки влучань ракет по об’єкту критичної iнфраструктури та розмiстив його у своєму телеграм-каналi. Зробив це задля збiльшення кiлькостi пiдписникiв.

Вiдео пiдхопив телеграм-канал, який має мiльйонну аудиторiю. А через сiм хвилин результати обстрiлу вже були у росiйських пропагандистiв.

Водночас встановлений СБУ блогер не є коригувальником i не мав намiру сприяти ворогу. Пiсля спiлкування зi спецслужбою вiн усвiдомив, що вiдео влучань можуть бути використанi ворогом для коригування точностi ударiв.

СБУ наголошує, що соцмережi монiторять не лише росiйськi блогери-«воєнкори», але й кадровi вiйськовi. Вороги враховують iнформацiю з вiдкритих українських джерел пiд час планування своїх дiй.

СБУ закликає українцiв не знiмати та не поширювати вiдео ворожих «прильотiв» та нагадує, що за подiбнi дiї передбачена кримiнальна вiдповiдальнiсть.

«Ваш «невинний» запис може бути використаний не тiльки росiйськими пропагандистами, а й росiйськими вiйськовими, якi, побачивши наслiдки своїх ударiв, можуть завдати їх повторно i точнiше», — уточнили у СБУ.

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: firtka