Укренерго повідомило про значні пошкодження енергетичних об'єктів на заході України

22.10.2022 21:17   Джерело: kurs
Опубліковано : Франківський Новинар

популярне


22 жовтня росiяни здiйснили ще одну ракетну атаку на енергетичнi об’єкти магiстральних мереж захiдних регiонiв України. Масштаб пошкоджень спiвставний або може перевищувати наслiдки атаки 10-12 жовтня.

Ремонтнi бригади НЕК “Укренерго” приступлять до вiдновлення, щойно рятувальники ДСНС лiквiдують наслiдки ракетних влучань, пише Суспiльне з посиланням на Укренерго.

“Спецiалiсти Укренерго вживають всiх заходiв для якнайшвидшого вiдновлення електропостачання в регiонах, якi наразi залишилися без свiтла”, — йдеться у повiдомленнi.

Також наразi вимушено застосованi обмеження енергопостачання в Києвi, Київськiй, Чернiгiвськiй, Черкаськiй, Житомирськiй, Сумськiй, Харкiвськiй, Полтавськiй, Днiпропетровськiй, Запорiзькiй та Кiровоградськiй областях. Обмеження споживачiв необхiднi, щоб зменшити навантаження на мережi та уникнути повторних аварiй пiсля того, як електромережi були пошкодженi терористичними ракетними атаками, пояснили в компанiї.

“Нагадаємо, як диспетчери Укренерго приймають рiшення про тимчасове обмеження споживачiв. Це вiдбувається, якщо в регiонi зростає рiвень споживання i в цей момент туди неможливо доставити бiльше електроенергiї через завданi Росiєю руйнування”, — йдеться у повiдомленнi.

В Укренерго просять споживачiв ощадливо споживати електроенергiю впродовж усього дня i особливо в пiковi години споживання — з 6:00 до 11:00 та з 17:00 до 23:00.

“Будь ласка, не використовуйте енергоємнi електроприлади, вимкнiть зайве освiтлення, перенесiть прання на нiчнi години”, — зазначили в Укренерго.

Такi заходи дають спецiалiстам компанiї можливостi якомога швидше стабiлiзувати ситуацiю i провести необхiднi вiдновлювальнi роботи.

Зранку 22 жовтня росiяни завдали ракетного удару по Українi. На Київщинi ракети вдалося збити силами ППО. У захiдних регiонах повiдомляється про влучання в об’єкти критичної iнфраструктури.

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: kurs