У Франківській громаді запровадять пільги для бійців, яких мобілізували з початку повномасштабної війни

20.10.2022 19:01   Джерело: zahid.espreso
Опубліковано : Франківський Новинар

популярне


В Iвано-Франкiвськiй громадi вiйськовослужбовцi, яких мобiлiзували з початку повномасштабного вторгнення, отримають одноразову компенсацiю на житлово-комунальнi послуги.

Про це повiдомив мiський голова Iвано-Франкiвська Руслан Марцiнкiв, передає "Еспресо.Захiд". 

З понедiлка, 24 жовтня, у Франкiвськiй громадi почнуть оформляти одноразову допомогу на житлово-комунальнi послуги у розмiрi 3 тис. грн бiйцям, якi не мають статусу учасника бойових дiй. Щоб отримати допомогу, вiйськовим необхiдно принести довiдку з вiйськкомату, у якiй буде сказано, що вони беруть або брали участь в бойових дiях

Крiм одноразової виплати, дiти вiйськовослужбовцiв зможуть безкоштовно харчуватися в садочках та школах.

"Вважаю, що це – справедливо. Адже держава на сьогоднi не встановила додаткових пiльг для тих, хто мобiлiзований вже у цiй московсько-українськiй вiйнi й не має статусу УБД. Тому Iвано-Франкiвськ з грошей платникiв податкiв вирiшив запровадити такi пiльги", – зауважив мер.

Оформити пiльги може також будь-хто з рiдних бiйця. Поки зробити це можна тiльки в центральному ЦНАПi на вулицi Незалежностi, 9.

Ранiше повiдомляли, що закарпатцi, якi у вереснi або жовтнi безоплатно прихистять вимушених переселенцiв на мiсяць i довше, отримають одноразову допомогу у розмiрi 4 тисячi гривень.

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: zahid.espreso