Прикарпатець зрадив Україну та воює за росіян у ПВК “Вагнер”

17.10.2022 21:33   Джерело: galka
Опубліковано : Франківський Новинар

популярне


СБУ оголосила пiдозру найманцю з ротно-тактичної групи «Карпати» росiйської вiйськової компанiї «Вагнера».

Йдеться про колишнього мешканця Iвано-Франкiвської областi, який зараз служить у вiйськах загарбникiв на Донеччинi. Про це повiдомили у пресслужбi СБУ Прикарпаття, передає Галка.

Слiдчi Управлiння СБУ в Iвано-Франкiвськiй областi встановили, що пiсля повномасштабного вторгнення найманець воював проти сил оборони України на Луганщинi. Пiсля цього його пiдроздiл був перекинутий пiд Авдiївку Донецької областi. За даними контррозвiдки, ранiше найманець у складi вiйськової компанiї «Вагнера» брав участь у бойових дiях на територiї Сирiї. За свою злочинну дiяльнiсть отримав одну з трьох нагород, якими вiдзначають горлорiзiв у «Вагнерi», – т. зв. «чорний хрест».

Служба безпеки пiдозрює «вагнерiвця» за такими статтями Кримiнального кодексу:

ч. 1 ст. 111 – державна зрада (в редакцiї КК України, що дiяла на час вчинення злочину);

ч. 1 ст. 258-3 – участь у терористичнiй органiзацiї;

ч. 2 ст. 260 – участь у дiяльностi не передбачених законом збройних формувань.

Як встановила СБУ, бойовик вступив до незаконних збройних формувань на початку росiйської агресiї у 2014 роцi.

Спочатку служив у 3 окремiй мотострiлецькiй бригадi т. зв. «ДНР».

Бойовика прийняли у «вагнерiвцi» рiк потому завдяки кримiнальному минулому – вiн був засуджений за насильницький злочин.

Бiльшу частину життя фiгурант прожив на Iвано-Франкiвщинi, звiдки наприкiнцi двотисячних виїхав у Донецьку область, де й вступив у незаконнi збройнi формування.

У межах кримiнального провадження слiдчi СБУ встановлюють всi обставини вчинення ним злочинiв на територiї України. Досудове розслiдування проводить Управлiння СБУ в Iвано-Франкiвськiй областi за процесуального керiвництва Iвано-Франкiвської обласної прокуратури.

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: galka