В Івано-Франківській ОКЛ плетуть маскувальні сітки для ЗСУ

16.10.2022 09:04   Джерело: kurs
Опубліковано : Франківський Новинар

З березня цього року працiвники Iвано-Франкiвської обласної клiнiчної лiкарнi сплели для ЗСУ понад 80 маскувальних сiток.

Ольга Курилець, яка працює в Iвано-Франкiвськiй ОКЛ помiчницею лiкаря-епiдемiолога, каже, що сiтки в медзакладi працiвники виготовляють у вiльний вiд роботи час, повiдомляє Суспiльне.

“Коли ти сидиш i гортаєш новини в телефонi, надходять депресивнi та поганi думки. Щоб якось вiдволiктися i зробити щось корисне, ми вирiшили за можливостi приходити сюди i працювати над сiтками”, — розповiдає Ольга Курилець.

Станки, на якi натягують основу, змайстрували працiвники господарської частини обласної лiкарнi. Необхiднi для плетiння матерiали закуповують коштом колективу.

За словами Ольги Курилець, для сiток беруть непромокаючу тканину.

“Ми намагаємося заощадливо використовувати тканину, не допускаючи перевитрат. Хочемо, щоб сiтки максимально маскували транспорт, зброю або особовий склад, аби їх не помiтили з повiтря ворожi дрони”, — пояснює лiкарка.

Якщо є необхiднi матерiали, то сiтку виготовляють за два днi. Ольга Курилець каже: iнодi процес затягується, оскiльки потрiбно тижнями чекати на тканину.

Плетiння маскувальної сiтки розпочинають з натягування основи на станки. Потiм рiжуть тканини на стрiчки завширшки 3-4 см. За цей процес вiдповiдає прибиральниця лiкарнi Зена, яка з перших днiв приєдналася до iнiцiативи.

Допомагає виготовляти маскувальнi сiтки й прибиральниця Галина Матiяш. У жiнки на передовiй служать двоє зятiв.

“Маємо вiльну хвилинку — бiжимо плести сiтки й допомагати Збройним силам України. Як кажуть: хто чим може — тим i допомагає. Вiримо в ЗСУ та близьку перемогу”, — дiлиться Галина Матiяш.

Замовлення працiвники Iвано-Франкiвської ОКЛ отримують вiд вiйськових, їхнiх родичiв та волонтерiв. Незабаром нову партiю маскувальних сiток вiдправлять бiйцям на передову.

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: kurs