Внаслідок вчорашнього ракетного удару на Прикарпатті пошкоджено виробничі приміщення та устаткування об’єктів енергетики

11.10.2022 16:38   Джерело: firtka
Опубліковано : Франківський Новинар

популярне


За процесуального керiвництва Iвано-Франкiвської обласної прокуратури розпочато досудове розслiдування за фактами порушення законiв та звичаїв вiйни (ч. 1 ст. 438 КК України).

Про це iнформує пресслужба Iвано-Франкiвської обласної прокуратури, передає Фiртка.

За даними слiдства, 10 жовтня 2022 року збройнi сили РФ, застосовуючи забороненi мiжнародним правом засоби ведення вiйни, здiйснили ракетний обстрiл об’єктiв критичної iнфраструктури в Iвано-Франкiвськiй областi.

Внаслiдок ракетних влучань пошкоджено виробничi примiщення та устаткування об’єктiв енергетики у Бурштинськiй територiальнiй громадi.

Досудове розслiдування здiйснюють слiдчi Управлiння СБУ в Iвано-Франкiвськiй областi.

Нагадаємо, що 10 жовтня, зафiксували влучення чотирьох ракет у вiдкритий розподiльчий пристрiй Бурштинської ТЕС. Крiм того, силами ППО збили одну ракету ворожих вiйськ.

СБУ закликає українцiв не знiмати та не поширювати вiдео ворожих «прильотiв» та нагадує, що за подiбнi дiї передбачена кримiнальна вiдповiдальнiсть.

«Ваш «невинний» запис може бути використаний не тiльки росiйськими пропагандистами, а й росiйськими вiйськовими, якi, побачивши наслiдки своїх ударiв, можуть завдати їх повторно i точнiше», — уточнили у СБУ.

Зауважимо, що 19 людей загинули та ще 105 отримали травми у результатi росiйських ракетних ударiв по Українi 10 жовтня. Наразi залишається знеструмленим 301 населений пункт у Київськiй, Львiвськiй, Сумськiй, Тернопiльськiй та Хмельницькiй областях. Про це повiдомила пресслужба ДСНС України.

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: firtka