Медики із Рогатина виходили новонароджену дівчинку з вагою 775 грамів

07.10.2022 08:18   Джерело: zaxid.net
Опубліковано : Франківський Новинар

Медики Рогатинської районної лiкарнi врятували дiвчинку, яка народилася передчасно та iз малою вагою – всього 775 грамiв. Дитинi уже п’ять днiв, її стан стабiлiзували. Наразi дiвчинку перевели у вiддiлення недоношених дiтей у обласнiй лiкарнi в Iвано-Франкiвську. Новонароджена дiвчинка має пройти реабiлiтацiю.

Як у четвер, 6 жовтня, повiдомила прес-служба Рогатинської центральної районної лiкарнi, дитина народилася на 25 тижнi вагiтностi. Її вага складала 775 грамiв, а зрiст – всього 33 сантиметри. Медики врятували немовлятi життя. Дiвчинку назвали Веронiкою, їй уже п’ять днiв. Зараз дiвчинка перебуває пiд опiкою лiкарiв обласної лiкарнi, її очiкує реабiлiтацiя. Про батькiв медики нiчого не повiдомляють.

«Веронiка народилась у нашiй лiкарнi iз вагою всього 775 грамiв та зростом 33 сантиметри на 25 тижнi вагiтностi (мiсяць!). Вся апаратура та команда лiкарiв запрацювали задля маленького життя. I малесенька крихiтка вдячно вiдповiла на всi нашi зусилля. Зараз нашiй Веронiцi вже 5 днiв, ми перевели її на виходжування у вiддiлення глибоко недоношених дiтей в обласну дитячу лiкарню», – йдеться у повiдомленнi медикiв.

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: zaxid.net