Чи можуть батьки забрати свою дитину, якщо повітряна тривога застала на уроках в школі?

04.10.2022 15:53   Джерело: gazeta-misto
Опубліковано : Франківський Новинар

популярне


Ось уже мiсяць школярi Тернопiльщини навчаються за новими, воєнними реалiями. Як наслiдок, постає запитання: чи можуть батьки забрати свою дитину, якщо повiтряна тривога застала пiд кiнець урокiв?

Вiдповiдь негативна. Адже вiдповiдальнiсть за дитину пiд час освiтнього процесу несе педагог. I якщо повiтряна тривога пролунала за 10 хвилин до кiнця урокiв школярям все одно необхiдно спуститися в безпечне мiсце.

Директорка департаменту освiти i науки Тернопiльської ОВА Ольга Хома вiдзначає: кiлькiсть дiтей в укриттi дуже велика. Коли учнi спускаються в сховище, вчитель їх перераховує. I якщо педагог не попереджений, що якусь дитину забрали батьки, у нього буде панiка, що хтось залишився в класi. Присутнi розпочнуть пошуки цього учня.

Тi ж батьки, якi з певних причин хочуть забрати дитину ранiше повиннi повiдомити про це педагога. Написати заяву, де вказаний точний час, коли слiд дитину вiдпусти.

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: gazeta-misto